Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Απουσίαζαν από τη συγκέντρωση που οργάνωσαν

Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν πήραν μέρος στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που οι ίδιοι οργάνωσαν χτες στο Σύνταγμα. Δεν έστησαν καν εξέδρα, δεν έκαναν καν ομιλίες. Μόνο μια μικροφωνική έπαιζε τραγούδια και κάπου κάπου κάποιος έβγαζε αγωνιστικές κορόνες. Τα συνδικαλιστικά στελέχη αυτών των πλειοψηφιών που ήταν στη συγκέντρωση ήταν μετρημένα στα δάχτυλα.

Αλλωστε, το ότι αυτές οι ηγεσίες δεν καλούν κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργατών, το διευκρίνισε και η ανακοίνωση που έβγαλε η χτεσινή πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για την απεργία: «ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί: Η συμφωνία των κοινωνικών φορέων (εργαζόμενων και εργοδοτών) ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ και ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ αδικαιολόγητα και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ!» Δηλαδή η ΓΣΕΕ καλεί τους εργάτες να απεργήσουν για να γίνουν σεβαστά τα αντεργατικά παζάρια βιομήχανων - εργατοπατέρων, οι συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις που ούτως ή άλλως αποτέλεσαν προθάλαμο και για τα νέα μέτρα - σφαγείο. Ουσιαστικά η ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται επειδή δεν ανήκει σε όσους αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της λεηλασίας του λαού..! Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η παρέμβαση που έκανε προς το Διεθνές Γραφείο Εργασίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με την οποία ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες τάχα σε όφελος των εργαζομένων. Ετσι, καλλιεργεί την αυταπάτη ότι το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, το οποίο είναι ένας ακόμα οργανισμός προαγωγής του κοινωνικού εταιρισμού, δρα για λογαριασμό των εργατών.

Στα Προπύλαια

Συγκέντρωση - που κατέληξε κι αυτή στο Σύνταγμα - έγινε και στα Προπύλαια, όπου είχαν καλέσει ανάμεσα σε άλλους ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ μ-λ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστικές κινήσεις και αυτοαποκαλούμενοι «αναρχικοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ