Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ενας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός τριών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή σε τρία διαφορετικά σημεία της Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι «έπληξε τοποθεσίες δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων», όμως οι παλαιστινιακές αρχές υπογραμμίζουν ότι ο νεκρός και οι τραυματίες είναι πολίτες.

OYAΣΙΓΚΤΟΝ-ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ.-- Διέψευσε εκπρόσωπος της CIA φήμες ότι σκοτώθηκε την Παρασκευή στην βορειοκορεατική πρεσβεία στο Πεκίνο ο νέος ηγέτης της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η φημολογία είχε ξεκινήσει από μήνυμα στην ιστοσελίδα Weibo (κινέζικη έκδοση της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, Τουίτερ).

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Η Αϊτή έγινε το Σάββατο η 87η χώρα που αναγνώρισε τη μονομερή ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Ο Ογκουστίν Κατούμπα Μουάνκε, επικεφαλής των συμβούλων του προέδρου της ΛΔ Κονγκό, Τζόζεφ Καμπίλα, σκοτώθηκε χτες το μεσημέρι σε αεροπορικό δυστύχημα στην ανατολική κονγκολέζικη πόλη Μπούκαβου. Στο ίδιο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Οικονομίας Ματάτο Πόνιο Μάπο και ένας κυβερνήτης επαρχίας αλλά επιβίωσαν της συντριβής.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Γουίτνεϊ Χιούστον, πέθανε χθες στα 48 χρόνια της σε ξενοδοχείο. Ηταν μεγάλο αστέρι της μουσικής βιομηχανίας και της «σόου μπιζ». Τα αίτια του θανάτου της ερευνώνται και καμία εκδοχή δεν μπορεί να απορριφθεί. Πάντως και η συγκεκριμένη ταλαντούχα ερμηνεύτρια ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά και τα τελευταία χρόνια είχε συχνά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ