Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Εκπτώσεις στις ... διεκδικήσεις

Υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις, αναζητά διαχειριστικές «λύσεις»

«Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει», λέει ο λαός. Ετσι και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), μετά τη συνεδρίαση του έκτακτου και διευρυμένου ΔΣ σχετικά με το νέο μνημόνιο και τη διαμόρφωση ενός ...«πλαισίου αντίδρασης του εμπορικού κόσμου», απαριθμεί σε ανακοίνωσή της επτά πρωτοβουλίες. Ωστόσο, η αγωνιστική «βιτρίνα» της πλειοψηφίας της διοίκησης βγαίνει ραγισμένη, καθώς η πρώτη πράξη του ΔΣ ήταν να απορρίψει την πρόταση των συμβούλων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ, για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις! Πρόσχημα για την απόρριψη της πρότασης, ήταν οι... εκπτώσεις!

Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται ο ρόλος των ηγεσιών της πλειοψηφίας, ως «πυροσβέστη» των αγώνων και αγαστού υποστηρικτή του πυρήνα της πολιτικής που ασκείται σε βάρος της πλειοψηφίας των μικρών εμπόρων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την κρίσιμη αυτή ώρα που το ζήτημα της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα είναι ζήτημα βασικής προτεραιότητας, πρώτη μέριμνα της ΕΣΕΕ είναι να στείλει ...επιστολή στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές που θα αιτιολογεί την επερχόμενη εσωτερική στάση πληρωμών στην αγορά!

Αλλά δε στέκεται μόνο σε αυτό. Ετοιμάζει επίσης ...βαλίτσες για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποβάλει «έγγραφη διαμαρτυρία» (!) στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η τρίτη πρωτοβουλία αντανακλά και το μέγεθος της αυταπάτης που επιχειρούν να σπείρουν οι δυνάμεις που σφράγισαν την τραγική μοίρα των εργασιακών δικαιωμάτων, των συμβάσεων και των μισθών, στηρίζοντας τον «κοινωνικό διάλογο» που παρήγγειλε η τρόικα. Κηρύσσει ουσιαστικά αγωνιστική αδράνεια έως την κατάθεση των εφαρμοστικών νόμων για τα φορολογικά μέτρα, προκειμένου να καταθέσει «ισοδύναμης απόδοσης αναπτυξιακά μέτρα στη θέση των υφεσιακών». Κι ας γνωρίζουν πολύ καλά οι συγκεκριμένες ηγεσίες ότι τα φορολογικά μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν έχουν να κάνουν με μια γενική αύξηση εσόδων, αλλά με τον πολιτικό και οικονομικό στόχο της δραματικής συρρίκνωσης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Κι αυτός ο στόχος δεν αντιμετωπίζεται με εναλλακτικές προτάσεις για έσοδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ