Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
Απειλούν με κατασχέσεις για το χαράτσι

Οι Εφορίες προειδοποιούν ότι θα ενεργοποιήσουν διαδικασίες κατάσχεσης για χρέη των 500 ευρώ

Με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων απειλούν τώρα, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και το υπουργείο Οικονομικών, τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τα απαράδεκτα και δυσβάσταχτα χαράτσια που έχουν επιβληθεί, για να υλοποιηθεί η πολιτική στήριξης των τραπεζών και άλλων επιχειρηματικών ομάδων, από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τη δραστηριότητα Εφοριών, που πριν καν συμπληρωθεί ο χρόνος των έξι μηνών που έχει οριστεί ως γενική περίοδος για την εξόφληση της λεγόμενης «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», στέλνουν σε φορολογούμενους της περιοχής τους δελτία που τα ονομάζουν «Ατομική Ειδοποίηση Ληξιπρόθεσμων Χρεών», για εισφορές που είναι 500 και 600 ευρώ, σημειώνοντας απειλητικά ότι πρόκειται για ειδοποίηση που στέλνεται πριν από την ενεργοποίηση των διαδικασιών κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.

Παρόμοιες ενέργειες, που ολοφάνερα εντάσσονται στο πλαίσιο εκφοβισμού των εργαζομένων και άλλων θυμάτων των απαράδεκτων χαρατσιών, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, σε μια περίοδο που τα λαϊκά εισοδήματα δεν έχουν απλά καθηλωθεί εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας και της οικονομικής κρίσης, αλλά λεηλατούνται στην κυριολεξία από τη φορομπηχτική τακτική με τη δραστική μείωση του αφορολόγητου, τα πολλά διαφορετικά χαράτσια, την αύξηση των έμμεσων φόρων, που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, ενώ με το μνημόνιο μειώνουν δραστικά μισθούς, συντάξεις, κ.λπ. Κι αυτό σε μια περίοδο που πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις μεγαλοεισοδηματιών και εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου που αφενός οι ίδιοι αρνούνται να πληρώσουν τους ελάχιστους φόρους που τους αναλογούν, αφετέρου το υπουργείο Οικονομικών και οι Εφορίες κάνουν την πάπια όταν απέναντί τους βρίσκονται διάφοροι μεγαλοσχήμονες.

Ραβασάκια για... ληξιπρόθεσμες οφειλές στέλνει και η Εφορία των Τρικάλων, που με εντυπωσιακούς ρυθμούς σπεύδει να τρομοκρατήσει φορολογούμενους που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της «ειδικής κοινωνικής αλληλεγγύης». Σε ειδοποιητήριο προ κατάσχεσης που απευθύνεται σε φορολογούμενο με ημερομηνία 10/2/2012 και υπογράφεται από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ αναφέρεται:

«Θέμα: Ειδοποίηση προ κατάσχεσης. Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στις σχετικές προσκλήσεις μας για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σας στο Δημόσιο, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη εις βάρος σας μέτρων, όπως προβλέπεται από το νόμο. Θεωρήσαμε, όμως, σκόπιμο, πριν από κάθε ενέργειά μας προς αυτή την κατεύθυνση, να σας καλέσουμε και πάλι για την τακτοποίηση των παρακάτω οφειλών σας σε 15 ημέρες από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής. Οι ληξιπρόθεσμες δόσεις επιβαρύνονται με προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης. Οι προσαυξήσεις έχουν υπολογιστεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης»,

Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είναι ένας από τους χιλιάδες Τρικαλινούς, οι οποίοι αποφάσισαν, και το έκαναν πράξη, να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι, αρνούμενοι να μετατραπούν σε υποζύγια του κράτους των καπιταλιστών και αγωνίζονται, μαζί με το ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά χαράτσια της κυβέρνησης.

Το βέβαιο είναι ότι το κίνημα αντίστασης στα χαράτσια της κυβέρνησης φουντώνει όλο και περισσότερο καθώς οι λαϊκές οικογένειες έχουν γονατίσει από τις αλλεπάλληλες φορο-επιδρομές της κυβέρνησης. Να σημειώσουμε ότι εκτός από τις δύο αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ και τις τρεις διαδοχικές αυξήσεις στους ειδικούς φόρους για τα καύσιμα, τα τσιγάρα και τα ποτά, η κυβέρνηση:

  • Μείωσε το κλιμάκιο του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ, επιβαρύνοντας κάθε φορολογούμενο που έχει εισόδημα πάνω από τις 12 χιλιάδες, με 750 ευρώ.
  • Θέσπισε το μέτρο της ισχύος του αφορολόγητου με την προϋπόθεση ότι ο φορολογούμενος θα προσκομίζει αποδείξεις αγορών ίσες με το 25% του εισοδήματός του, αλλιώς θα πληρώνει πρόσθετο φόρο εισοδήματος.
  • Καθιέρωσε την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης», που είναι ποσοστιαίο χαράτσι επί του εισοδήματος.
  • Επέβαλε το χαράτσι για τα ακίνητα υποχρεώνοντας στην πραγματικότητα τους μικροϊδιοκτήτες να πληρώνουν... νοίκι στο Δημόσιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ