Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νέο δόκανο η ... «φοροκάρτα»

Το δόκανο της λεγόμενης φοροκάρτας, για την ηλεκτρονική καταγραφή της αξίας των αποδείξεων λιανικής επιχειρεί να στήσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ίδιοι στο να καταλογίζουν τα πρόσθετα χαράτσια στα λαϊκά νοικοκυριά.

Η χρήση της προσκρούει και στο γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η αντίστοιχη υποδομή στα καταστήματα, τα ειδικά τερματικά μηχανήματα για την καταγραφή της συναλλαγής. Μέχρι σήμερα, έχουν ενεργοποιηθεί μόλις 51.000 φοροκάρτες. Ετσι, σύμφωνα με εγκύκλιο από το υπουργείο Οικονομικών η χρήση της δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αποτελεί «εναλλακτικό τρόπο» συγκέντρωσης των αποδείξεων.

Στις φετινές δηλώσεις - εισοδήματα 2011 - όχι μόνο έχουν καταργήσει κάθε έκπτωση φόρου και για τις μικροδαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά βγαίνοντας και από πάνω έρχονται να επιβάλουν πρόσθετα χαράτσια, αξιώνοντας την υποβολή αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος. Σε περίπτωση που «λείπουν» αποδείξεις θα επιβάλλεται κι άλλο χαράτσι, πρόστιμο, της τάξης του 10% των υπολοίπων αποδείξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ