Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Με συνέπεια υπέρ των ιδιωτών

Μάχες για τις υποδομές και τις χρηματοδοτήσεις που χρειάζεται το ενεργειακό κεφάλαιο δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, συζητήθηκαν και δύο θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την «ελληνική οικονομία», όπως χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου τον κανονισμό για τις διευρωπαϊκές ενεργειακές υποδομές και την Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση.

Το πρώτο αφορά και τη διευκόλυνση του σχεδίου ΗΛΙΟΣ. Εχει να κάνει με τα απαραίτητα, αλλά και πανάκριβα, δίκτυα απ' όπου θα περνά η ηλεκτρική ενέργεια που θα μοσχοπουλάνε οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί στις χώρες της ΕΕ. Οι λαοί της ΕΕ, όπως και ο ελληνικός, θα επωμιστούν το κόστος που δεν έχουν σκοπό να καλύψουν οι ξένοι και ντόπιοι επενδυτές, εκτός και αν η οποιαδήποτε συνεισφορά τους επιβαρύνει στη συνέχεια τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Το δεύτερο έχει να κάνει με έργα εξοικονόμησης ενέργειας, ώστε όσοι έχουν τη δυνατότητα τέτοιων παρεμβάσεων να χρηματοδοτούνται.

Εξάλλου χτες, το ΥΠΕΚΑ προχώρησε στην πρόσκληση για την πλήρωση του 7μελούς ΔΣ της νέας «Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων» (ΕΔΕΥ ΑΕ), δίνοντας προθεσμία ενός μήνα για την υποβολή αιτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ