Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Λαγοί» και της καταστολής

«Κάτω τα χέρια από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Η Ελλάδα ενδέχεται να περάσει μεγάλες δοκιμασίες και πρέπει να μπορεί να στηρίζεται σε δυνατό Στρατό και δυνατά Σώματα Ασφαλείας». Η δήλωση έγινε χτες, από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. και με αφορμή τις προτάσεις της τρόικας για μειώσεις στις αμοιβές όσων υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί λέγοντας «δοκιμασίες», αλλά υποψιαζόμαστε πως δεν αναφέρεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπου η Ελλάδα μπορεί να εμπλακεί, άλλωστε σε όλους έχει εμπλακεί με πιο πρόσφατο αυτόν στη Λιβύη, ενώ δηλώνει ετοιμότητα και για τη Μέση Ανατολή.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται καλύτερα με «μπούσουλα» την πρόσφατη δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη ή καλύτερα την απειλή προς το λαό και το κίνημα: «Φοβάμαι την εξέγερση. Οταν η ΠΟΑΣΥ λέει "δεν μπορώ να αντιμετωπίσω, δεν θα βάλω εγώ τους άντρες της Αστυνομίας απέναντι στους γονείς τους και στα παιδιά τους" σημαίνει ότι αύριο το πρωί, εάν τα πράγματα πάρουν κακή άγουσα, πρέπει να αναλάβουμε άλλες πρωτοβουλίες, άλλων δυνάμεων, για να καταστείλουν πιθανή εξέγερση»....

Η δήλωση αυτή λοιπόν πρέπει να ενταχθεί, σαν κομμάτι ενός παζλ, στο σύνολο των παρεμβάσεων του ΛΑ.Ο.Σ. που εκπέμπουν το φόβο του μπροστά στο οργανωμένο ταξικό κίνημα, του οποίου ζητά την πιο άγρια καταστολή με κάθε μέσο. Βεβαίως, οι δραστικές περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνουν τους μισθούς και στις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά δεν ενδιαφέρει αυτό το ΛΑ.Ο.Σ. Ο φόβος της επίδρασης του λαού και της πάλης του είναι που κάνει το «κόμμα του κνούτου» και των βρώμικων αποστολών των αστών να απαιτεί την άγρια καταστολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ