Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
«Λαγός» για να μπει το κίνημα στο γύψο

«Θα πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας να μην έλθει ο κομμουνισμός», λέει ο Καρατζαφέρης και ζητάει περιορισμό των διαδηλώσεων

Παρέχοντας πρόσθετες αποδείξεις ως προς το ποιον ωφελούν οι προβοκάτσιες σαν αυτή της περασμένης Κυριακής, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης άδραξε την ευκαιρία να ανασύρει την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει τον περασμένο Μάρτη για μέτρα περιορισμού των διαδηλώσεων η οποία έφερε τίτλο: «Ασκηση δικαιώματος συνέρχεσθαι σε υπαίθριες συναθροίσεις. Εξορθολογισμός πλαισίου διαδηλώσεων και πορειών στα αστικά κέντρα»!

Σε επιστολή του χτες στον πρόεδρο της Βουλής αναφέρει: «Δυστυχώς, έως σήμερα, η συγκεκριμένη πρόταση νόμου, μολονότι καίριας σημασίας, όπως αποδεικνύεται από τα συχνά επεισόδια βίας που λαμβάνουν χώρα στο περιθώριο διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα της χώρας, καθώς και από την καθημερινή σχεδόν ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, εξαιτίας του κλεισίματος κεντρικών οδών, δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής, αφού ακόμη δεν έχει προγραμματισθεί η συζήτησή της στην Εθνική Αντιπροσωπεία».

Σε συνέντευξή του χτες στον ρ/σ «ΦΛΑΣ» επιβεβαίωσε ότι η αποστασιοποίησή του απ' τη συγκυβέρνηση και η καταψήφιση της δανειακής σύμβασης δεν είχε να κάνει με το περιεχόμενό της, αλλά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε: «Δεν μπορείς να αποφασίσεις για τόσο σοβαρά και κρίσιμα πράγματα μέσα σε 1 ώρα. Αυτό ουσιαστικά είναι αποδοχή των όρων που σου θέτουν», ανέφερε. Επιχείρησε μάλιστα να αρθρώσει άλλοθι για λογαριασμό του Α. Σαμαρά, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ήταν μεγάλη η πίεση και ο εκβιασμός που του υπεβλήθη από την παρέα της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε για να δεχτεί να υπογράψει».

Ο Γ. Καρατζαφέρης διατύπωσε μια ακόμα πρόταση παρεμφερή με αυτήν που διατυπώνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - έχοντας ήδη συμπέσει τα δύο κόμματα στην πρόταση για αναστολή πληρωμής του χρέους - για συμμαχία με τις χώρες του Νότου: «Να πάρουμε μαζί μας όλους τους Νότιους και να δείξουμε ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη Λέσχη του Βερολίνου. Μόνο ενωμένες όλες οι χώρες του Νότου σε ένα τέτοιο ενιαίο μέτωπο θα μπορέσουν να νικήσουν τον άξονα των χωρών του Βορρά», δήλωσε.

Καταλήγοντας, επανέφερε τον καημό και το φόβο της τάξης του, δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να φροντίσουμε όλοι μας να μην έλθει ο κομμουνισμός. Φοβούμαι πάρα πολύ την εξέλιξη αυτού του ενδεχόμενου» και συμπλήρωσε πως «πάση θυσία πρέπει να υπάρξει ανάκληση αυτού του κόσμου» που οδηγήθηκε «προς τα αριστερά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ