Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δράση σε όλα τα μέτωπα

Με συναίσθηση της ευθύνης που έχει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας απέναντι στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, να συμβάλει ώστε να δυναμώσει η δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, συνεδρίασαν την περασμένη Τετάρτη οι σύλλογοι και οι ομάδες της Αττικής.

Στην εισήγησή της η πρόεδρος της ΟΓΕ, Καλλιόπη Μπουντούρογλου, αναφέρθηκε στην ανάγκη να απαντήσουν οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στα διλήμματα και στους εκβιασμούς της κυβέρνησης με οργανωμένη και αποφασιστική πάλη, με αγώνα που να στοχεύει στην αλλαγή τάξης στην εξουσία. Αναφέρθηκε στο νέο πακέτο μέτρων και ξεκαθάρισε πως η επίθεση δεν αφορά μόνο τον κατώτερο μισθό καθώς η μείωσή του συμπαρασύρει προς τα κάτω μια σειρά επιδόματα και παροχές που αφορούν τη μητρότητα και την οικογένεια και επομένως πλήττει άμεσα τις γυναίκες.

Οι πρωτοβουλίες για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας που συνεχίζονται μέχρι σήμερα στα καταστήματα της ΔΕΗ και οι εξορμήσεις έξω από τον ΟΑΕΔ, έχουν διευρύνει τους δεσμούς των συλλόγων και των ομάδων με εργαζόμενες και άνεργες, τους έχουν ενισχύσει με νέες δυνάμεις, με γυναίκες που συμμετέχουν στη δράση. Παράλληλα έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με γυναίκες που αν και βλέπουν θετικά τη δράση της ΟΓΕ, δεν παίρνουν ακόμα μέρος σταθερά σε αυτή. Οι σύλλογοι και οι ομάδες έχουν προμηθευτεί κουπόνι ενίσχυσης του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών και με αφορμή την οικονομική εξόρμηση της ΟΓΕ, κλιμακώνουν τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη των απεργών και των οικογενειών τους. Επιπλέον, η επικείμενη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και το κλείσιμο των παιδικών σταθμών που διατηρούσε έχουν σημάνει συναγερμό στους συλλόγους. Οι σύλλογοι της Αγίας Βαρβάρας και του Κερατσινίου που έχουν στην περιοχή τους παιδικούς σταθμούς της Εργατικής Εστίας βρίσκονται στο πλευρό των εργαζόμενων και των γονιών για να εμποδίσουν το κλείσιμό τους.

Συνέχεια στην πολυμέτωπη δράση θα δοθεί και μέσα από τις πρωτοβουλίες για τον γιορτασμό της 8ης Μάρτη, που θα αφορούν όλη την πρώτη βδομάδα του Μάρτη. Οι σύλλογοι και οι ομάδες έχουν βάλει σε προτεραιότητα στο σχεδιασμό τους τους χώρους δουλειάς που εργάζονται γυναίκες και θα οργανώσουν εξορμήσεις μαζί με τα ταξικά σωματεία. Επίσης, οι σύλλογοι και οι ομάδες που έχουν στην περιοχή τους χώρους Υγείας, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, θα πάρουν πρωτοβουλίες, με στόχο να αναδείξουν τις αρνητικές συνέπειες της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες Υγείας των γυναικών και τη μητρότητα. Για παράδειγμα, ο σύλλογος της Καλλιθέας έχει ιεραρχήσει τα τηλεφωνικά κέντρα της περιοχής στα οποία συγκεντρώνονται εκατοντάδες εργαζόμενες και θα τους απευθυνθεί από κοινού με το κλαδικό σωματείο, αλλά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, που μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες μαζί με τις δυνάμεις του ΜΑΣ. Αντίστοιχα, η ομάδα της Νέας Μάκρης έχει θέσει σε προτεραιότητα το Κέντρο Υγείας της περιοχής το οποίο συρρικνώνεται. Η ομάδα έχει αναδείξει το πρόβλημα και έχει συναντήσει ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από τις γυναίκες, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ