Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Στάχτη στα μάτια»... η «ενισχυτική διδασκαλία»

Με προβλήματα λειτουργεί η πολυδιαφημισμένη «ενισχυτική διδασκαλία» του υπουργείου Παιδείας, το οποίο, αφού με τη «μεταρρύθμιση» του ελιτίστικου λυκείου σπρώχνει τους μαθητές στα φροντιστήρια, με την πρόσθετη διδακτική στήριξη επιχειρεί να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των μαθητών και των γονιών τους. Στην πραγματικότητα το μέτρο της «πρόσθετης διδακτικής στήριξης» απέχει κατά πολύ από το αίτημα του κινήματος για ένα σχολείο που να παρέχει ολόπλευρη μόρφωση για όλους, για το οποίο συνεχίζει να παλεύει.

«Οταν ένα κράτος παρέχει με σωστό, ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο, τη δημόσια δωρεάν παιδεία, τότε τα πάσης μορφής φροντιστήρια (ιδιωτικά - κρατικά κ.ά.) είναι χωρίς αντικείμενο», επισημαίνει με ανακοίνωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ επισημαίνει ότι μαθητές, παιδιά κυρίως ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, παρακολουθούν την πρόσθετη διδακτική στήριξη, την οποία χαρακτηρίζουν παροχή παιδείας «με πλάγιο τρόπο» και στη νέα της μορφή δεν περιλαμβάνει τα μαθήματα κατεύθυνσης. Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την απόφαση αυτή και ζητά την απόσυρσή της.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλεται από εκπαιδευτικούς, απλήρωτοι παραμένουν πολλοί καθηγητές που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ