Τρίτη 11 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε ομηρία χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Κλίμα αναμονής καλλιεργεί στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς το υπουργείο Παιδείας με αφορμή τον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Μετά την κατάργηση της επετηρίδας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας αποτελώντας τη ζωντανή απόδειξη της ανάγκης διατήρησής της και μαζικών διορισμών μέσα από αυτή.

Χτες, οι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που έγινε τον Ιούνη του 1998, οι οποίοι δεν προσλήφθηκαν και καλούνται τώρα να συμμετάσχουν σε νέο διαγωνισμό, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο, ζητώντας του να μη γίνει νέος διαγωνισμός μέχρι να απορροφηθούν οι επιτυχόντες του προηγούμενου. Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια δέσμευση από το υπουργείο Παιδείας και ο υφυπουργός τους παρέπεμψε σε νέα συνάντηση στις 20 του Γενάρη, στην οποία θα παραστεί και ο υπουργός Παιδείας, καλλιεργώντας κλίμα αναμονής στο πλαίσιο της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Η περίπτωση των εκπαιδευτικών που πίστεψαν ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα τους εξασφάλιζε το διορισμό τους, για μια ακόμα φορά δικαιώνει το κίνημα που ζητά διατήρηση της επετηρίδας και μαζικούς διορισμούς μέσα από αυτή, ενώ αποδεικνύει ότι στόχος της κατάργησης της επετηρίδας δεν ήταν η εξασφάλιση δουλιάς στους επιτυχόντες, αλλά η ομηρία των εκπαιδευτικών.

Είναι χαρακτηριστικό, ως προς τους στόχους της κατάργησης της επετηρίδας, το γεγονός ότι και στη γειτονική Κύπρο αυτές τις μέρες συζητείται η αντικατάστασή της με διαγωνισμό, όταν μάλιστα υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικών. Αποδεικνύεται έτσι ότι η κατάργηση της επετηρίδας δε γίνεται λόγω «πληθώρας» εκπαιδευτικών, αλλά για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, και την αποσύνδεση του πτυχίου από το δικαίωμα στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ