Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Παλαιστίνιος σταματά την απεργία πείνας

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Την απόφαση να μην παραταθεί η διοικητική κράτηση του Κχάντερ Αντνάν πέραν της λήξης της παρούσας περιόδου στις 17 Απριλίου αποφάσισαν οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές, δίνοντας το «πράσινο φως» για την απελευθέρωσή του την ίδια ημέρα. Οπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ο Αντνάν δέχτηκε, υπό την προϋπόθεση αυτή να σταματήσει την απεργία πείνας που είχε αρχίσει από τα μέσα Δεκεμβρίου οπότε και συνελήφθη στο χωριό του στη Δυτική Οχθη, διαμαρτυρόμενος για το ότι κρατούνταν χωρίς καν να του απαγγελθεί συγκεκριμένη κατηγορία (κάτι που ο ισραηλινός στρατός συνηθίζει).

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ανέστειλε την έκτακτη συνεδρίασή του για το ζήτημα του Αντνάν, που είχε προγραμματιστεί για χθες. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πανηγύρισαν την είδηση αν και η συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις δεν ήταν τόσο μεγάλη λόγω του ότι ο 33χρονος φέρεται να είναι στέλεχος της ισλαμιστικής «Τζιχάντ» που δεν είναι τόσο δημοφιλής στα παλαιστινιακά εδάφη.

Από την άλλη, οργισμένα αντέδρασε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών. Ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν μίλησε για «ολέθρια και λανθασμένη απόφαση» που δημιουργεί προηγούμενο για «εκβιασμούς από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ