Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αντιαμερικανικές διαδηλώσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Χιλιάδες Αφγανοί διαδήλωσαν χτες έξω από την αμερικανική κατοχική βάση Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν, με σύνθημα «θάνατος στου Αμερικανούς», με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου από στρατιώτες που ανήκουν στις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής. Οι Αμερικανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν λαστιχένιες σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 από αυτούς. Οπως υποστηρίζει η αφγανική αστυνομία, η διαδήλωση «έγινε βίαιη», ωστόσο η «κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο». Οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι διεξάγουν έρευνες σχετικά με τα αντίτυπα του Κορανίου που όπως υποστηρίζεται κάηκαν από Αμερικανούς στρατιώτες.

Χτες έγινε γνωστό ότι «μαχητές των Ταλιμπάν» αποκεφάλισαν τέσσερις αμάχους στο νότιο Αφγανιστάν υποστηρίζοντας - σύμφωνα με τις αρχές - ότι ήταν κατάσκοποι της κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό από τους Ταλιμπάν.

Σημειώνεται ότι η εγκάθετη αφγανική κυβέρνηση δηλώνει απερίφραστα ότι συνομιλεί καθημερινά με τους «μαχητές», με διαμεσολαβητές, στο πλαίσιο των επαφών για τη λεγόμενη «εθνική συμφιλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ