Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συνομιλίες για «σύνορα» και εκπροσώπηση

BΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η διαχείριση των «συνόρων» και η περιφερειακή εκπροσώπηση του Κοσσυφοπεδίου επρόκειτο να κυριαρχήσουν στο νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Σέρβων και Κοσσοβάρων Αλβανών αξιωματούχων που επρόκειτο να συναντηθούν χτες αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες, παρουσία του Ευρω-ενωσιακού μεσολαβητή Ρόμπερτ Κούπερ.

Η συνάντηση καθυστέρησε επειδή άργησε να φθάσει στις Βρυξέλλες η αντιπροσωπεία των Κοσσοβάρων Αλβανών με επικεφαλής την Εντίτα Ταχίρι.

Πάντως πριν τη συνάντηση ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ είχε εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξη του Παρισιού στην ευρω-ενωσιακή πορεία της Σερβίας, δηλώνοντας σε σερβική εφημερίδα ότι το Βελιγράδι «αξίζει να πάρει» το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρα στην ΕΕ, επειδή «έδειξε αποφασιστικότητα για πρόοδο στο διάλογο με την Πρίστινα». Βέβαια, άφησε αιχμές για «ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο» στις συνομιλίες Βελιγραδίου - Πρίστινας «μέχρι τη σύνοδο Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ» στις 28 τρέχοντος μηνός «ιδιαίτερα όσον αφορά στην οργάνωση της συνολικής διαχείρισης των διαβάσεων». Εκτίμησε τέλος ότι η εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας «αποτελεί πολιτική αναγκαιότητα», γιατί, όπως είπε, θα συμβάλει «στη σταθερότητα στην περιοχή και στην ευρωπαϊκή προοπτική» αμφοτέρων πλευρών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ