Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΡΩΜΑΝΑΣ - ΜΥΛΩΝΑΣ»
Εντείνουν τον αγώνα τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η τετράωρη στάση εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας αλουμινοκατασκευών «Ρωμανάς - Μυλωνάς», ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν σήμερα και αύριο τις κινητοποιήσεις τους. Απαίτηση των εργαζομένων είναι να εξοφληθούν σε όλους τους εργαζόμενους, άμεσα, όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία και ξεπερνούν τους τρεις μήνες.

Από νωρίς το πρωί, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο. Μαζί τους από την πρώτη στιγμή, ήταν και οι εργαζόμενοι της αλουμινοβιομηχανίας ΛΟΥΚΙΣΑ, που εδώ και τρεις μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας απαιτώντας και αυτοί την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Η εργοδοσία, για μια ακόμη φορά επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, καλώντας την αστυνομία. Ωστόσο και αυτή η απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων έπεσε στο κενό εξαιτίας της συσπείρωσης και της αποφασιστικής στάσης των εργατών.

Ταυτόχρονα, στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκε για άλλη μια φορά η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του Περιστερίου. Μαζί τους, από την πρώτη στιγμή, είναι και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και την απόπειρα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι και μέσα απ' αυτές τις κινητοποιήσεις δείχνουν τη δύναμή τους, ενάντια στην απόπειρα της εργοδοσίας να κάμψει τον αγώνα τους καλώντας ορισμένους εργαζόμενους να μπουν στη δουλειά, αφού τους πληρώσει μόνο ένα μικρό ποσό από τα συνολικά οφειλόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ