Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Απαίτησαν μέτρα για την προστασία της λαϊκής οικογένειας

Διαδήλωσαν χτες ενάντια στη νέα σφαγή των συντάξεων και για να μη μείνει καμιά οικογένεια χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Η βροχή δεν εμπόδισε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να διαδηλώσουν προς τη Βουλή
Η βροχή δεν εμπόδισε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να διαδηλώσουν προς τη Βουλή
Δυναμική κινητοποίηση και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες το πρωί Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της λαϊκής οικογένειας. Εκεί, ήταν και συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι έθεσαν στο επίκεντρο τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, με κυριότερα τη θεώρηση όλων των βιβλιαρίων υγείας δίχως όρους και προϋποθέσεις, ενώ για μια ακόμη φορά διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη νέα περικοπή συντάξεων.

Να σημειωθεί πως για την ασφάλιση του βιβλιαρίου υγείας απαιτούνται 90 ένσημα για τους οικοδόμους και 100 ένσημα για όλους τους άλλους εργαζόμενους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της ανεργίας σε όλους τους κλάδους, να αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ανασφάλιστων, δίχως τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κι όλ' αυτά την ώρα που βασικές υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας απαιτούν από κάθε οικογένεια να βάζει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ το εισόδημα συρρικνώνεται με αμείωτους ρυθμούς.

Ταυτόχρονα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, με ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν: «Ακρωτηριάζουν για άλλη μια φορά τις συντάξεις των πολύπαθων συνταξιούχων με σκοπό να τις κατεβάσουν σε προνοιακά επιδόματα 300 - 400 ευρώ». Μάλιστα, μόλις χτες, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, είδαν τις συντάξεις του Μαρτίου κουτσουρεμένες, εξαιτίας της παρακράτησης της μηνιαίας Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης καθώς και της μείωσης του αφορολογήτου. Σ' αυτές τις μειώσεις θα προστεθούν και οι καινούριες, από το νέο τσεκούρι σε κύριες και επικουρικές συντάξεις όπως προβλέπουν οι εφαρμοστικοί νόμοι που πρέπει να ψηφιστούν από τη Βουλή μέσα στις επόμενες μέρες.

«Λεφτά δικά μας, λεφτά που πληρώσαμε με συνέπεια, λεφτά που στερηθήκαμε για να έχουμε αξιοπρεπή σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα σφετερίζονται όπως τους αρέσει προκειμένου να ικανοποιήσουν το αδηφάγο κεφάλαιο, για να εκπληρώσουν τις εντολές που έχουν», τονίζουν οι συνταξιούχοι.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, αφού συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή. «Κάτω τα χέρια από τις συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς και τις συμβάσεις» και «Κόστος δεν είναι οι εργάτες, είναι τα παράσιτα οι κεφαλαιοκράτες», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία. Στη Βουλή, αντιπροσωπεία απαίτησε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, η οποία θα γίνει τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ