Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ - ΕΣΤΙΑΣ
Πορεία χτες στη Βουλή

Ενα από τα σενάρια της κυβέρνησης, που προβλέπει τη μεταφορά του έργου των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας στον ΟΑΕΔ - παρότι στο μνημόνιο ρητά ορίζεται ότι οι Οργανισμοί καταργούνται - επανέλαβε χτες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών των Οργανισμών που συναντήθηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο κινητοποίησης των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.), ενώ ανάλογη απόφαση είχε πάρει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Οι εργαζόμενοι στον ΟΕΕ είχαν απεργία. Στο πλαίσιο της στάσης πραγματοποιήθηκε πορεία από τα κεντρικά γραφεία του ΟΕΚ στο υπουργείο Εργασίας και από εκεί στη Βουλή, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τον ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εργασίας και αλλού. Στην κινητοποίηση την συμπαράστασή τους εξέφρασαν εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία και το συνδικάτο Οικοδόμων, τις Ομοσπονδίες εργαζομένων στο γάλα - τρόφιμα - ποτά, στον Τύπο και το Χαρτί, στον Ιματισμό, στην Κλωστοϋφαντουργία και στο Δέρμα, στην Ενωση Λιθογράφων.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι στην Εργατική Εστία με πρόταση της διοίκησης του συλλόγου και με το εργασιακό τους μέλλον αβέβαιο, αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ