Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν σήμερα σε δημόσια νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 11 π.μ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες Πρόνοιας καθώς οι εργαζόμενοι και οι γιατροί κάνουν 24ωρη απεργία ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης. Στη Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κάνουν συγκέντρωση στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο στις 12.30 το μεσημέρι.

Αποφάσεις για τη σημερινή απεργία πήραν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στηρίζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Επίσης, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), εκτός απ' τη συμμετοχή της στη σημερινή απεργία, προκηρύσσει και τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) την 1.4.2012 και Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο «Σωτηρία». Ηδη οι ειδικευόμενοι γιατροί των «Αγίων Αναργύρων» βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας γιατί δεν έχουν πληρωθεί τις εφημερίες τους απ' το Νοέμβρη.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κάθε νοσοκομείο, κάθε χώρος δουλειάς να γίνει το ορμητήριο της αντίστασης, της αντεπίθεσης. Να πολλαπλασιαστούν οι Χαλυβουργίες».

Συγκέντρωση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) πραγματοποιούν στάση εργασίας σήμερα από τις 10.30 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου εργασίας και καλούν στην προσυγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 11 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και τη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ