Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα τα βάρη στο λαό...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΕΟ ΕΠΙΘΕΤΟ εντοπίσαμε στον πρωθυπουργικό λόγο: Είναι πλέον «τιτάνια» η «προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα» για το περίφημο PSI. Πριν ήταν «μεγάλη», «τεράστια», και «γιγάντια» αλλά φαίνεται ότι συνεχώς ...μεγαλώνει.

Και βέβαια δεν την καταβάλλει ... «η χώρα» αλλά ένα πολύ - πολύ συγκεκριμένο μέρος αυτής της χώρας: Οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι νέοι.

Διότι οι ...υπόλοιποι (δηλαδή τραπεζίτες, εφοπλιστές και βιομήχανοι) η μόνη προσπάθεια που καταβάλλουν είναι να εξαθλιώσουν τους μισθούς, να πνίξουν με τα δάνεια και να μασάνε επιδοτήσεις.

Οφείλουμε βέβαια να αναγνωρίσουμε ότι θέλουν κι αυτά τον κόπο τους αλλά είναι άλλο να κουράζεσαι για τα κέρδη σου και άλλο να σε εκμεταλλεύονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο Ευάγγελος Βενιζέλος: Τα λεφτά που θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία ... «βρίσκονται στα στρώματα» και καλεί τους πάντες να τα πάνε στις Τράπεζες.

Εκεί δηλαδή που θα πάνε περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ από το περίφημο δάνειο της τρόικας. Εκεί που έχουν ήδη πάει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια με την μορφή εγγυήσεων. Ολα εκεί.

Το ότι με την πολιτική του και την πολιτική της κυβέρνησης μπαίνει στα σπίτια του κοσμάκη και ...αρπάζει ό,τι βρει σε ρευστό το έχει πάρει άραγε χαμπάρι;

Φυσικά και το έχει πάρει γιατί ακριβώς αυτός ήταν ο στόχος του. Η αφαίμαξη και του τελευταίου ευρώ από το λαό προκειμένου να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου για πολλά - πολλά χρόνια.

ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ των επιχειρήσεων στα «σκαριά» και στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών, όπως μαθαίνουμε. Τελικά και αυτή η κυβέρνηση μειώνει και τους φόρους και όταν θέλει η φορολογική πολιτική είναι ...προσαρμόσιμη.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Φυσικά θα προκύψει ένα ...μικρό δημοσιονομικό κενό και όλοι καταλαβαίνουμε πώς θα καλυφθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ