Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προωθεί αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα, γνωστό και ως «άρθρο 99», δήλωσε χτες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επερώτησης των βουλευτών της ΔΗΣΥ. Οπως είπε, ήδη έχει συσταθεί σχετική επιτροπή, αλλά προς το παρόν δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής τόνισε: «Θα συμφωνήσουμε ότι το Δίκαιο στην κοινωνία που ζούμε δεν ευνοεί τους εργαζόμενους και γενικότερα τους αδύναμους, αλλά αντίθετα ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο άμεσα ή έμμεσα. Αυτό ισχύει και με τον πτωχευτικό κώδικα. Με το "άρθρο 99", υπάρχουν όλοι οι κίνδυνοι ώστε αυτός που θίγεται με τον πιο σκληρό τρόπο να είναι ο εργαζόμενος, ενώ θίγονται και τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικά, δηλαδή, οι εργαζόμενοι άμεσα ή έμμεσα, αλλά αντίθετα προηγούνται οι τράπεζες, οι πιστωτές και άλλοι προμηθευτές.

Η παλιότερη νομοθεσία ήταν πιο ευνοϊκή για τους εργαζόμενους και γι' αυτό ακριβώς τον Ιούνιο του 2007 το ΚΚΕ καταψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα. Επειδή το τελευταίο διάστημα έγινε μεγάλη επίθεση στην "Τυποεκδοτική", υπενθυμίζουμε ότι και στην ανακοίνωση της επιχείρησης και στην ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζονταν ότι θα καταβληθούν όλες οι υποχρεώσεις πρωτίστως στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και θα παρθούν όλα τα μέτρα για να ικανοποιηθούν οι πιστωτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ