Σάββατο 25 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΜΟΥ: «Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011 έγιναν 409 διαδηλώσεις και πολλές περισσότερες το δεύτερο εξάμηνο στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον τρεις φορές (...) η Αθήνα παραδόθηκε στις φλόγες. Ανθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περιουσίες καταστράφηκαν, ξενοδοχεία εκκενώθηκαν υπό το φόβο εμπρησμών, κρουαζιερόπλοια πολιορκήθηκαν. Τόνοι από χημικά έχουν μετατρέψει πολλάκις το Σύνταγμα και την περιοχή κάτω από την Ακρόπολη, την πιο προβεβλημένη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, σε... Λιβύη» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΒΙΑ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ: «Στις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη μας, ως μεγαλύτερος εχθρός της συντεταγμένης κοινωνίας λογίζεται η ανομία και η παρανομία. Με εξαίρεση την Ελλάδα. Οπου μεγαλύτερος εχθρός θεωρείται ο νόμος (...) Αφότου η Αριστερά αποφάσισε ότι "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" (...) είμαστε μια κοινωνία που αρνείται να ζήσει με νόμους και κανόνες (...) μια νοοτροπία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη (...) για να αλλάξει κάποτε χρειάζεται ένα πρώτο βήμα. Κι αυτό το βήμα περιμένω με αγωνία να δω...» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: «Το νέο δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για να πληρώνονται κανονικά οι δανειστές (...) με δεδομένη τη βύθιση της οικονομίας στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και τον πολλαπλασιασμό των οικονομικών και κοινωνικών ερειπίων, η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος θα καταστεί σισύφειο έργο» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΝΩΣΗ: «Θα οδηγηθούμε σε ένα δραματικό αδιέξοδο και θα φτάσουμε στην εσωτερική στάση πληρωμών πολύ πιο γρήγορα απο ό,τι νομίζουμε» (από άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Μετά την κοινή ψήφιση των "νέων συμφωνιών" από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μεταξύ των δύο κομμάτων υπάρχει μια δέσμευση στήριξης (και με υπογραφές) του "νέου προγράμματος" (...) Με "αποχρώσεις" πιθανώς, αλλά το "χρώμα" θα είναι ίδιο (...) Αυτό, όμως, προσδιορίζει και τον τύπο και τα όρια της μεταξύ τους πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο Σαμαράς θα κάνει κριτική στο "πρώτο μνημόνιο" και ο Βενιζέλος θα επικαλείται την επιτυχία του... "δεύτερου"!» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ (2012-02-25 00:00:00.0)
ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΦΩΛΙΑ (2010-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ