Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τους δικηγόρους της επαρχίας

Θύματα της γενικότερης πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων έχουν πέσει τα Ταμεία Υγείας των δικηγόρων, ειδικά της επαρχίας, με αποτέλεσμα το Ταμείο Υγείας δικηγόρων επαρχίας να έχει φτάσει στο σημείο να αρνείται την παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Το θέμα έφερε χθες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ.

Ο βουλευτής του Κόμματος Αντ. Σκυλλάκος κατήγγειλε ότι λόγω της κατάστασης δεν υπάρχουν ελεγκτές γιατροί, δεν επιστρέφονται τα ποσά των δαπανών ενώ για τα φάρμακα η καθυστέρηση πληρωμής τους φτάνει ακόμα και τα τρία χρόνια. Ουσιαστικά, είπε, υπάρχει άρνηση πληρωμών και είναι χαρακτηριστικό ότι το δημόσιο οφείλει στο ταμείο 12 δισ. από θεσμοθετημένους πόρους.

Ο βουλευτής ζήτησε μεταξύ άλλων να προχωρήσει η κυβέρνηση και στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες λειτουργίας του Ταμείου.

Απαντώντας ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ισχυρίστηκε ότι το θέμα του εν λόγω Ταμείου δεν έχει να κάνει με το οικονομικό αφού αυτό έχει πόρους και ξεκαθάρισε δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χρηματοδότηση από το κράτος. Ανέφερε δε, ότι η κυβέρνηση έχει εγκρίνει την πρόσληψη 150 συμβασιούχων χωρίς να προσδιορίσει πότε αυτοί θα αναλάβουν υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ