Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στις 10.04' το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου, χωρίς να αναφερθούν κάποιες ζημιές. Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προερχόταν από απόσταση 406 χιλιομέτρων νότια - νοτιανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρό της εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 32 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας.

ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τέσσερα κακουργήματα ζητά ο εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης, στο πόρισμα του, για τα «επισφαλή δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ» που δόθηκαν σε εταιρείες άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος του Λαυρεντιάδη όταν ήταν πρόεδρος της «Proton Bank». Στο πόρισμα για την υπόθεση, που διαβιβάστηκε από τον Γ. Δραγάτση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά 26 ατόμων. Για τον Λ. Λαυρεντιάδη, 4 εκτελεστικά μέλη του ΔΣ και της επιτροπής πιστοδοτήσεων της «Proton Bank» και 15 ιδιοκτήτες εταιρειών που πήραν τα επίμαχα δάνεια ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απάτη από κοινού σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Επίσης, ζητείται ο Λ. Λαυρεντιάδης και δύο άλλα άτομα να διωχθούν για υπεξαίρεση. Τέλος, για το αδίκημα της «άμεσης συνέργειας σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» ζητείται να διωχθούν 6 άτομα, υπάλληλοι της εταιρείας «ALAPIS».

ΦΑΡΣΑ αποδείχθηκε πως ήταν το προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών. Αγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο της Αμεσης Δράσης πέντε λεπτά μετά τις 10.30 χτες το πρωί και προειδοποιούσε για ένα χαρτοφύλακα που βρισκόταν στις τουαλέτες του 1ου ορόφου του Εφετείου. Πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο, εντόπισαν το χαρτοφύλακα και λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Τελικά, διαπιστώθηκε πως ο χαρτοφύλακας δεν περιείχε βόμβα. Από το τηλεφώνημα σταμάτησε η εκδίκαση υποθέσεων που λάμβαναν χώρα στο Εφετείο. Από αυτές ξεχώριζαν η υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Φιλόπουλου στη Λ. Λαυρίου (μετά από «ραντεβού» χούλιγκανς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού το 2007) αλλά και μία υπόθεση μεταξύ συνδικαλιστών της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ