Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κερδοσκοπία και με τα σκουπίδια

Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, που θα έχει ως συνέπεια οι λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν ακόμη πολλαπλάσια ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας.

Οπως δήλωσε πριν μερικές μέρες, μιλώντας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, η προκήρυξη της Α' φάσης των διαγωνισμών από τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) για την κατασκευή και λειτουργία από ιδιωτικές εταιρείες των τεσσάρων εγκαταστάσεων στην Αττική με ΣΔΙΤ, θα γίνει μέσα στο Μάρτη.

Σε ιδιώτες, επίσης, θα ανατεθεί και η δημιουργία υποδομών για τη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων, σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ, που προβλέπει δύο τέτοιες εγκαταστάσεις στη χώρα.

Ολοι αυτοί οι σχεδιασμοί ελάχιστη σχέση έχουν με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Στο μόνο που αποσκοπούν είναι η εξυπηρέτηση ελάχιστων μονοπωλιακών ομίλων, που χρόνια τώρα καραδοκούν να βγάλουν τεράστια κέρδη ακόμη και από τα σκουπίδια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ