Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ
Λανσάρει για μονόδρομο τη σωτηρία του κεφαλαίου

Ισχυρίστηκε προκλητικά από τις Βρυξέλλες ότι η πλειοψηφία του λαού στηρίζει την πολιτική της συγκυβέρνησης!

Φούμαρα περί ανάπτυξης, που θα ωφελήσει δήθεν το λαό, επιχείρησε να πουλήσει ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Κρύβοντας ότι η κρίση υπερβαίνει κάθε προσπάθεια των καπιταλιστικών κυβερνήσεων να τη διαχειριστούν προς όφελος των μονοπωλίων, είπε ότι «έχει έρθει η ώρα να αντικαταστήσουμε τον κύκλο της ύφεσης με έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης» στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Λ. Παπαδήμο, η κυβέρνηση θέτει σαν προτεραιότητες την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, την αξιοποίηση πόρων για να «ξεκολλήσουν» τα έργα κατασκευής αυτοκινητοδρόμων, την εξεύρεση πόρων για στήριξη των επενδύσεων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιτάχυνση των διαδικασιών για αξιοποίηση των ΑΠΕ και των υποθαλάσσιων πηγών ενέργειας. Πρόκειται για μέτρα ψωμοτύρι για το κεφάλαιο, που καραδοκεί να ξεκοκαλίσει νέους πόρους και να κερδοσκοπήσει διπλά, έχοντας εξασφαλίσει ακόμα φθηνότερα εργατικά χέρια από τα μέτρα της κυβέρνησης.

Θέλοντας να εγκλωβίσει το λαό στα ψευτοδιλήμματα και το μονόδρομο της πλουτοκρατίας, ο Λ. Παπαδήμος είπε ότι «η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, ας μην την διαψεύσουμε, αντίθετα ας διαψεύσουμε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει». Δε δίστασε μάλιστα να επικαλεστεί στοιχεία δημοσκοπήσεων, για να ισχυριστεί προκλητικότατα ότι το 65% και πλέον των Ελλήνων στηρίζουν το έργο της συγκυβέρνησης!

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, επανέλαβε αόριστα ότι «όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ημερομηνία προκήρυξης εκλογών», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα βάρβαρα μέτρα δεν έχουν τέλος, αφού «κι άλλες σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις εκλογές».

Για το PSI, ο Λ. Παπαδήμος ενημέρωσε πως «η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα είναι σημαντική και επαρκής» και ότι η τελική υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης θα γίνει στα μέσα Μάρτη. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί επίτροπος με αρμοδιότητα την πορεία των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, είπε ότι «δεν συζητείται ούτε είναι αποδεκτή η τοποθέτηση επιτρόπου. Από την άλλη, έχει συμφωνηθεί ότι η παρουσία της τρόικας θα ενισχυθεί ώστε να βελτιωθεί η παρακολούθηση του προγράμματος και η παροχή τεχνικής βοήθειας από την task force».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αναθεώρηση του «Καλλικράτη» απαντά στις ανάγκες του κεφαλαίου (2017-03-03 00:00:00.0)
Τα πάντα στο όνομα των ξένων επενδύσεων (2013-01-12 00:00:00.0)
Ζυμώνουν παράταση της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης (2011-12-13 00:00:00.0)
Τα χειρότερα είναι μπροστά (2003-11-05 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν τα Ολυμπιακά έργα (2002-12-13 00:00:00.0)
«Φιλέτο» για τους ιδιώτες (2002-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ