Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής

Νέα συκοφαντική επίθεση στους εργατικούς αγώνες

Την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει απαρέγκλιτα και ολοκληρωμένα τα άγρια μέτρα του νέου μνημονίου επιδεικνύει προεκλογικά η ηγεσία της ΝΔ, επιδιώκοντας να καταξιωθεί στα μάτια της πλουτοκρατίας ως ο σταθερός πυλώνας του αστικού πολιτικού συστήματος, που μπορεί να φέρει σε πέρας αυτήν την αποστολή. Το μήνυμα αυτό αναμένεται να στείλει ο Α. Σαμαράς στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ την Κυριακή, ενώ, στην ίδια κατεύθυνση, κλιμακώνεται και η επίθεση κατά των εργατικών αγώνων και του ΚΚΕ.

«Η νέα κυβέρνηση έχει τρεις σημαντικούς στόχους τον Ιούνιο, πρώτον να καταθέσει νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δεύτερον να καταθέσει ένα πρόγραμμα περιορισμού της κρατικής σπατάλης και τρίτον, ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των κοινωνικών μεταβιβάσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ν. Μηταράκης.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης έσπευσε να καταδικάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν για την ερχόμενη βδομάδα οι ναυτεργάτες, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό». «Η συζήτηση για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, ακόμη μάλιστα και μέσα στις εορτές του Πάσχα, βάζει σε ανησυχία όλο τον παραγωγικό κόσμο της χώρας», τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ώρα για περιπέτειες στα λιμάνια, οι οποίες θα έχουν τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις».

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας στοχοποίησε με συκοφαντίες για ακόμα μια φορά και η τομεάρχης Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη. Με αφορμή δημοσίευμα στο γερμανικό Τύπο ότι οι κρατήσεις θα μειωθούν κατά 30%, το στέλεχος της ΝΔ διαδίδει ότι για την «αρνητική εικόνα της Ελλάδας» ευθύνονται οι «διαρκείς διαδηλώσεις, οι συχνές απεργίες, οι ταραχές και οι καταστροφές που συνοδεύουν σχεδόν κάθε κινητοποίηση στην Αθήνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ