Πέμπτη 8 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ: «Το υπουργείο Οικονομικών από χτες κατάργησε και το ΣτΕ. Σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στο απίστευτο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με το Ειδικό Τέλος στα Ακίνητα, με διευκρινιστική ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως ενώ οι πολίτες θα πληρώνουν ρεύμα το κράτος θα εισπράττει το χαράτσι. Ουσιαστικά οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών παρακάμπτουν στην πράξη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η διακοπή του ρεύματος λόγω του χαρατσιού είναι παράνομη» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΚΡΙΣΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: «Διάρκειας εκατό ετών θα είναι η παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές της παραθαλάσσιας έκτασης - φιλέτου του Δημοσίου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ: «Απ' ό,τι φαίνεται, η οικονομική κρίση δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τις πωλήσεις όπλων από κράτη-μέλη της ΕΕ προς την Ελλάδα. Η Ευρώπη πούλησε στη χώρα μας οπλικά συστήματα, η αξία των οποίων ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ και μάλιστα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πρώτο πακέτο διάσωσης το 2010, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» (το θέμα στο ΕΘΝΟΣ).

ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΔΥΝΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: «Κόντρα σε όλες τις επίσημες δηλώσεις, οφείλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα μιας οικονομίας που συσσωρεύει οδυνηρό κόστος για τους εργαζομένους, αλλά και για το μέλλον του έθνους μας. Δυστυχώς, πρόκειται για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με καλυμμένη πτώχευση... (...) "Είναι εύκολο να χαθεί κανείς στις λεπτομέρειες, στις συντομογραφίες και στα ακρωνύμια που περιβάλλουν το πακέτο διάσωσης των 130 δισ. μαζί με το PSI..." επισημαίνει ο αρθρογράφος της Wall Street Journal και προσθέτει: "Αλλά μην κάνετε λάθος, παραμένει μια άθλια συμφωνία τόσο για την ίδια την Ελλάδα όσο και για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους"! (...) "Μια λεπτομέρεια", αναφέρει το άρθρο, "το σχέδιο δεν θα σώσει στην πραγματικότητα την Ελλάδα. Με τη συμφωνία, οι περικοπές δαπανών του ελληνικού προϋπολογισμού θα αγγίξουν το 20% του ΑΕΠ, τις μεγαλύτερες που έχει κάνει ποτέ χώρα στην ιστορία"» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ: «Αντιδράσεις, συγκρούσεις, διαδηλώσεις, γιαούρτια, προπηλακισμοί και μίσος κοινωνικό (...) Αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Πως όλος αυτός ο κύκλος της μεγάλης αντίδρασης και της κοινωνικής σύγκρουσης θα αποδεχθεί ή έστω θα συμφιλιωθεί με ένα υποτυπώδες σχέδιο προόδου και ανάπτυξης. Και αυτή ίσως είναι η πρόκληση της επόμενης πολιτικής περιόδου» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ