Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Επιχορηγήσεις ενημέρωσης για το ευρώ

Σε 82,3 εκατ. δρχ. ανέρχεται το συνολικό ποσό που διέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης σε φορείς του εμπορίου που υπάγονται στην εποπτεία του, προκειμένου να αναλάβουν δράσεις για την ενημέρωση των μελών τους για το ευρώ.

Τα κονδύλια που εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Επικοινωνιακής Πολιτικής για το ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατανέμονται ως εξής:

  • Η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων επιχορηγείται με ποσό 60.000 ευρώ ή 20,5 εκατ. δρχ. για τη διοργάνωση 58 ενημερωτικών ημερίδων στις έδρες των επιμελητηρίων μελών της, καθώς και για τη διοργάνωση ενός ειδικού σεμιναρίου στην Αθήνα κ.α.
  • Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου επιχορηγείται με 60.000 ευρώ ή 20,5 εκατ. δρχ. για τη διοργάνωση ημερίδων σε 15 πόλεις και τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε εμπορικούς δρόμους μικρότερων πόλεων σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους.
  • Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας επιχορηγείται με 60.000 ευρώ ή 20,5 εκατ. δρχ. για τη διοργάνωση επίσης 15 ημερίδων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με στόχο την ενημέρωση των στελεχών των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων, την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων σε κλαδικά έντυπα και τη διοργάνωση συζητήσεων στις γενικές συνελεύσεις των ομοσπονδιών μελών της και των πρωτοβάθμιων οργανώσεων.
  • Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) επιχορηγείται με 30.000 ευρώ ή 10,3 εκατ. δρχ. για τη διοργάνωση 22 εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις με στόχο την πληροφόρηση του κοινού για το ευρώ.
  • Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ) με 30.000 ευρώ ή 10,3 εκατ. δρχ.

Η υλοποίηση των δράσεων που θα παρακολουθείται από το υπουργείο το οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί από τους φορείς για τη διάθεση των παραπάνω ποσών, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ