Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες

Κάλεσμα στους αγρότες των Χανίων, αλλά και όλης της Ελλάδας να μη δεχτούν το νέο εμπαιγμό και να οργανώσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που τους καταστρέφει, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας τους αγρότες και τις αγρότισσες του Νομού που πήραν μαζικά μέρος στο προχτεσινό συλλαλητήριο.

Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση και η ΕΕ στην αγροτική οικονομία, αναφέρει η ανακοίνωση, έχουν οδηγήσει τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι αγρότες, αγρότισσες του νομού με τη μαζική συμμετοχή τους στην προχτεσινή κινητοποίηση εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους ενάντια σ' αυτή την πολιτική.

Φαίνεται όμως, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι η μεγάλη επιτυχία του προχτεσινού συλλαλητηρίου, αλλά κυρίως οι διαθέσεις των αγροτών, για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, θορύβησε και τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού και τους ντόπιους «αρμόδιους» παράγοντες. Ολοι αυτοί για μια ακόμη φορά ανέλαβαν το ρόλο του πυροσβέστη, στηρίζοντας μ' αυτόν τον τρόπο την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αφού δε βρήκαν κουβέντα να πουν για την πολιτική που δημιουργεί τα προβλήματα της αγροτιάς και καταστρέφει τις παραδοσιακές καλλιέργειες του νομού μας. Αφού έκρυψαν επιμελώς από τους αγρότες τις ευθύνες της κυβέρνησης, της ΕΕ, καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων που στηρίζουν τις επιλογές των μονόδρομων και της «ελεύθερης αγοράς». Προσπάθησαν από κοινού να πείσουν τους αγρότες ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, λες και δημιουργούνται από μόνα τους. Διαμόρφωσαν ένα «πλαίσιο αιτημάτων» που στα βασικά του σημεία καμία σχέση δεν έχει με τα πραγματικά προβλήματα της αγροτιάς και τα αιτήματα που χρόνια διεκδικεί. Για ορισμένα μάλιστα «αιτήματα» η κυβέρνηση θα τρίβει και τα χέρια της, γιατί αποτελούν βασικές επιλογές της πολιτικής της (αναδιαρθρώσεις - βλέπε ξερίζωμα - διεπαγγελματικές οργανώσεις κ.ά.).

Μετά απ' όλα αυτά, τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, και αφού επιτεύχθηκε μια «μεγάλη νίκη» με την απροσδιόριστη δέσμευση του υφυπουργού Γεωργίας ότι θα κατέβει στα Χανιά να συζητήσει τα προβλήματα, μεθοδεύεται συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αγροτών.

Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα κοροϊδία σε βάρος των αγροτών του νομού μας. Τα προβλήματα της αγροτιάς τα γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση και από πρώτο χέρι. Τι θα προσθέσει αλήθεια η κάθοδος του υφυπουργού Γεωργίας απ' ό,τι πριν λίγες μέρες η κάθοδος του ίδιου του πρωθυπουργού;

Το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, καλεί τους αγρότες του νομού να μη δεχτούν το νέο εμπαιγμό. Να οργανώσουν από τα κάτω τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που τους καταστρέφει. Χωρίς ταλαντεύσεις να δημιουργήσουν το δικό τους πόλο συσπείρωσης. Να πάρουν πρωτοβουλίες για κοινή δράση με τους αγρότες της υπόλοιπης Κρήτης και της Ελλάδας ολόκληρης, με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους εργάτες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες. Να κάνουν το δικό τους μέτωπο απέναντι στο μέτωπο κυβέρνησης και μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ