Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
«Οχι» σεκιουριτάδες στα σχολεία

Την αντίθεσή τους στο διορισμό 30 αστυνομικών - σεκιουριτάδων σε 8 σχολικά συγκροτήματα της Κέρκυρας εξέφρασαν οι μαθητές του νησιού, με μαζική πορεία που πραγματοποίησαν προχτές το πρωί στο δημαρχείο της πόλης.

Η πορεία ξεκίνησε το πρωί από τα Ενιαία Λύκεια, ενώ κατά διαστήματα οι μαθητές έκαναν μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση έγινε ύστερα από απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα, το οποίο συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αντιτίθενται στο πρόγραμμα της ΕΕ, σχετικά με το διορισμό αστυνομικών στα σχολεία, πρόγραμμα που υιοθέτησε και ο Δήμος Κέρκυρας και πρόκειται να εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες. Οπως επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Κέρκυρας, πρόκειται για τρομοκρατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, μια και οι συγκεκριμένοι φύλακες θα ενημερώνουν το διευθυντή του σχολείου, αλλά θα ανήκουν στη δικαιοδοσία και θα λογοδοτούν στην Αστυνομική Διεύθυνση έως και το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι μαθητές, σε συνάντησή τους με φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράμμισαν πως «αφήνουν τους πραγματικά ένοχους ελεύθερους και αναζητούν θύματα μέσα στα σχολεία» και φώναξαν συνθήματα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «Με ΜΑΤ και βία δεν κάνουμε παιδεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ