Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ
Μέτρα για την ασφάλεια των κτιρίων

Την ασφάλεια των σχολικών - και όχι μόνο - κτιρίων της Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση σεισμού, αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου και ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη.

Σύμφωνα με πόρισμα έρευνας που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, επισημαίνεται στην Ερώτηση, και είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες, 17 σχολικά κτίρια της πόλης κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων σ' αυτά, σε περίπτωση σεισμού.

Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του προβλήματος σε σχολεία της περιοχής τους, στα οποία στεγάζονται πάνω από 4.000 μαθητές. Παρόμοια προβλήματα, υπογραμμίζει ο Γ. Χουρμουζιάδης, στατικής επάρκειας έχουν βέβαια και πολλά δημόσια κτίρια της Θεσσαλονίκης, προβλήματα που «κληρονόμησε» η πόλη από το μεγάλο σεισμό του 1978. Αρμόδιοι φορείς όπως το ΤΕΕ (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), Πολεοδομία κλπ., έχουν επανειλημμένα τονίσει τους κινδύνους, που απειλούν τους κατοίκους της πόλης, από ενδεχόμενο σεισμό, εξ αιτίας των «τραυματισμένων» κτιρίων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τους υπουργούς:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε τα σχολικά κτίρια να είναι ασφαλή και να μην κινδυνεύουν μαθητές και διδάσκοντες;
  • Αν προτίθεται να προχωρήσει σε έναν γενικότερο έλεγχο της στατικής επάρκειας των δημόσιων αλλά και ιδιωτικών κτιρίων της πόλης και στην αποκατάσταση των βλαβών, όπου αυτές υπάρχουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ