Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΑΕΔ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Κινητοποιούνται αύριο οι σπουδαστές

Πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος, οι σπουδαστές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ. Την κινητοποίηση αποφάσισε το Συντονιστικό ΟΑΕΔ Αθήνας - Πειραιά. Την ίδια μέρα οι σπουδαστές της υπόλοιπης Ελλάδας προσανατολίζονται για παρόμοιες κινητοποιήσεις.

Χτες, επίσης, στα Γιάννενα, ο γραμματέας του ΕΚ Ιωαννίνων και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Ιωαννίνων επισκέφτηκαν τη σχολή μαθητείας του ΟΑΕΔ - που τελεί για δεύτερη βδομάδα υπό κατάληψη - και συζήτησαν με μαθητές και καθηγητές.

Οι σπουδαστές των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ σε όλη τη χώρα απαιτούν να παραμείνει ο Οργανισμός ως ενιαίος και δημόσιος φορέας, βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, σύγχρονα βιβλία, εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αύξηση του ενσήμου και του μισθού, αναβάθμιση του πτυχίου και κατάργηση των εξετάσεων πιστοποίησης, πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και αύξηση των δαπανών για την παιδεία με την οικονομική ενίσχυση του ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ