Κυριακή 25 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
FIAT DOBLO
Διπλής χρήσης και χρησιμότητας

Το νέο της μοντέλο, το Doblo, παρουσίασε η Fiat. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε σε δύο εκδόσεις, την επιβατική και την επαγγελματική (Cargo). Η νεανική του όψη κρύβει ένα εύχρηστο, ευρύχωρο, ανθεκτικό και οικονομικό «συνεργάτη» στη δουλιά ή σύντροφο στις καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και τις περιπέτειες. Πρόκειται δηλαδή για ένα μοντέλο που ανταποκρίνεται στον τίτλο MPV (Multi Purpose - vehicle / όχημα πολλαπλών χρήσεων) ικανό να ικανοποιήσει πολλές διαφορετικές ανάγκες.

Απέναντι στα άλλα πολυμορφικά το Doblo προσφέρει μικρότερες διαστάσεις, μήκος 4,16 μ. και πλάτος 1,71 μ. και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή. Χωράει άνετα πέντε άτομα. ενώ προσφέρει και την κορυφαία χωρητικότητα της κατηγορίας των 750 λίτρων έως το ύψος της εταζέρας. Το πίσω κάθισμα μπορεί να αναδιπλωθεί προς τα κάτω, δημιουργώντας χώρο 3.000 λίτρων! Είναι σαφές ότι μπορείς να κάνεις ακόμα και μετακόμιση, πόσο μάλλον να μεταφέρεις εξάρτυση σπορ ή εκδρομικά ήδη. Γι' αυτούς που ζητούν ακόμα περισσότερο χώρο, διατίθενται (στον προαιρετικό εξοπλισμό) σχάρες ή κάλυμμα οροφής με στρεφόμενο άνοιγμα που διευκολύνει φόρτωση αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Οι συρόμενες πλευρικές πόρτες εξασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση, οι χώροι είναι άνετοι και τα καθίσματα δεν απαιτούν «ορειβασία» από τους επιβάτες ώστε να μπορέσουν να βολευτούν. Το Doblo κινείται χάρη στο μοτέρ των 1.242 κεκ που αποδίδει 65 ίππους στις 5.500 σαλ και 10,4 kgr ροπής στις 3.500 σαλ. Η τελική ταχύτητα φθάνει τα 142 χλμ./ώρα και για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζονται 18,9 δευτερόλεπτα. Στον στάνταρ εξοπλισμό του Doblo 1.25X περιλαμβάνονται υδραυλικό ρυθμιζόμενο τιμόνι, air contition, ηλεκτρικά παράθυρα, αερόσακος οδηγού, ηλεκτρικοί καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, 2 πλευρικές συρόμενες πόρτες, ραδιοφωνική προεγκατάσταση, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού και μπράτσο, καθώς και πίσω προσκέφαλα. Η τιμή του SX είναι 4.350.000 δρχ. Στην έκδοση cargo η τιμή 3.550.000 δρχ. με διαφορετικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει: υδραυλικό τιμόνι ρυθμιζόμενο, ηλεκτρικά παράθυρα και κεντρικό κλείδωμα, αερόσακο οδηγού, ραδιοφωνική εγκατάσταση, φανούς ομίχλης, σταθερό διαχωριστικό καμπίνας - χώρου φόρτωσης με τζάμι, ασύμμετρη πίσω πόρτα με τζάμι και προαιρετικά πλευρική συρόμενη πόρτα (δεξιά) και κάλυμμα χώρου φόρτωσης.


Στην πετρελαιοκίνητη επαγγελματική έκδοση τα προαιρετικά αξεσουάρ της βενζινοκίνητης είναι στάνταρ με το κόστος να διαμορφώνεται στα 4.150.000 δρχ. Το Doblo - Cargo, που αντικαθιστά το Fiorino, συνδυάζει την οδική συμπεριφορά και την άνεση ενός επιβατικού με τη χαμηλή συντήρηση και τη χωρητικότητα ρεκόρ των 3,2 τ.μ. Προβλέπεται και έκδοση με υπερυψωμένη οροφή με χώρο φόρτωσης 3,8 τ.μ που θα κυκλοφορήσει αργότερα. Οι πλαϊνές συρόμενες πόρτες μήκους 70 εκατοστών είναι οι μεγαλύτερες στην κατηγορία, ενώ η πίσω πόρτα είναι δίφυλλη. Ο πετρελαιοκινητήρας των 1.910 κ.ε.κ αποδίδει 63 ίππους στις 4.500 σαλ και 12 kg ροπής μόλις στις 2.500 σαλ. Η τελική του φθάνει στα 141 χλμ./ώρα και τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 20,9``. Τα ωφέλημα φορτία για βενζίνη και πετρέλαιο είναι 625 και 805 kg αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ