Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές

Κόντρα στις δυσκολίες που γεννούν οι συνθήκες κρίσης, ανεργίας, απολύσεων, κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, οι ταξικές δυνάμεις στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων της Αθήνας έδωσαν πρόσφατα τη μάχη των αρχαιρεσιών, στις οποίες οι εργαζόμενοι εμπιστεύτηκαν και πάλι το τιμόνι της διοίκησης στη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ιδ. Υπαλλήλων».

Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 1.014 εργαζόμενοι (από 1.054 το 2010). Με βάση τα έγκυρα ψηφοδέλτια (1.012) η ΔΑΣ έλαβε 996 ψήφους και τις 11 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εξέλεξε επίσης 13 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και 10 για την Ομοσπονδία του κλάδου (όσους είχε και στις προηγούμενες αρχαιρεσίες). Το ψηφοδέλτιο «Ταξική Πορεία» (ΚΚΕ - ΜΛ) έλαβε 16 ψήφους (από 20) για το ΔΣ και δεν κατέλαβε καμία έδρα. Επίσης, πήρε 14 ψήφους (από 20) για αντιπροσώπους σε ΕΚΑ - ΟΙΥΕ και δεν εξέλεξε κανέναν αντιπρόσωπο. Η Ενωση Εργαζομένων (ΚΟΕ, συνιστώσα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) δεν πήρε μέρος στις εκλογές του σωματείου.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ χαιρετίζει όλους τους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους και άνεργους που πήραν μέρος στις εκλογές. «Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μάς γεμίζει με ευθύνες για να παλέψουμε με νέες δυνάμεις, με όλους τους εργαζόμενους για να οργανώσουμε την αντίσταση ενάντια στα νέα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης - πλουτοκρατίας - τρόικας», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ