Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ
Κρύβουν τα αληθινά προβλήματα των αγροτών

Χαρακτηριστικός ο τρόπος που χειρίστηκαν τις κινητοποιήσεις ντοματοπαραγωγών στην Κρήτη

Το κεφάλαιο και οι υπηρέτες τους τρέμει από τον αγωνιστικό συντονισμό εργατών - αγροτών και κάνει ό,τι μπορεί να τον υπονομεύσει (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Το κεφάλαιο και οι υπηρέτες τους τρέμει από τον αγωνιστικό συντονισμό εργατών - αγροτών και κάνει ό,τι μπορεί να τον υπονομεύσει (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα που μας πέρασε οι ντοματοπαραγωγοί από την περιοχή της Κουντούρας των Χανίων διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στη ντομάτα. Οπως ανέφεραν και οι ίδιοι, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν καθόλου εισόδημα, πουλήσουν δεν πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Οι παραγωγοί διένειμαν δωρεάν ντομάτες στην πόλη των Χανίων καταγγέλλοντας ότι οι ίδιοι πουλούν τις ντομάτες τους 0,35 ευρώ όταν το κόστος παραγωγής φθάνει στα 0,50 και στα σούπερ μάρκετ πωλείται στους καταναλωτές προς 1,50 ευρώ το κιλό.

Αν και οι παραγωγοί της περιοχής Κουντουράς δε διαμαρτυρήθηκαν για την απεργία των ναυτεργατών, διάφορα τοπικά ΜΜΕ (στο διαδίκτυο και όχι μόνο) έτρεξαν να γράψουν ότι απαίτησαν να φύγουν πλοία με τα προϊόντα τους, στα πλαίσια της ενορχηστρωμένης επίθεσης που έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες θέλοντας να προκαλέσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Να στρέψουν τον ένα κλάδο ενάντια στον άλλο, διευκολύνοντας τα αφεντικά τους να εφαρμόζουν απερίσκεπτα την αντιλαϊκά πολιτική τους.

Οι ίδιοι οι παραγωγοί της Κουντουράς, με την κινητοποίησή τους και διανέμοντας δωρεάν τομάτες, τόνιζαν ότι και να τις πουλήσουν δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Ούτε αυτό όμως, δε εμπόδισε διάφορους κονδυλοφόρους να γράψουν ότι στρέφονται ενάντια στην απεργία των ναυτεργατών ξεπερνώντας κάθε όριο αθλιότητας.

Από το ζήλο τους να αποδείξουν στα αφεντικά τους πόσο πιστοί τούς είναι, ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν, που επέβαλε το ίδιο το ρεπορτάζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ