Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζουν ενωμένοι το σκληρό αγώνα

Ο αγώνας των χαλυβουργών οπλίζει με δύναμη όλο το λαό (φωτ. από πρόσφατη επίσκεψη μαθητών που μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το εργοστάσιο)
Ο αγώνας των χαλυβουργών οπλίζει με δύναμη όλο το λαό (φωτ. από πρόσφατη επίσκεψη μαθητών που μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το εργοστάσιο)
Με σφυρηλατημένη την ενότητά τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία Γενική τους Συνέλευση, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στους μηχανισμούς της εργοδοσίας, οι απεργοί χαλυβουργοί, διανύοντας τον 5ο μήνα της απεργίας, συνεχίζουν και κλιμακώνουν παλικαρίσιο αγώνα. Χωρίς να κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους για επαναπρόσληψη των 93 εργαζομένων, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς, το σωματείο ήδη υλοποιεί το πρόγραμμα δράσης που ενέκριναν οι χαλυβουργοί στη ΓΣ. Ετσι, στάλθηκε από προχτές επιστολή προς την εργοδοσία με την οποία την καλεί σε συνάντηση σε όποιο μέρος εκείνη επιθυμεί.

Την ίδια στιγμή και στα πλαίσια της κλιμάκωσης, το σωματείο έστειλε προς την Ομοσπονδία το ψήφισμα της πανελλαδικής σύσκεψης των σωματείων του μετάλλου με κάλεσμα για πανελλαδική απεργία στον κλάδο στις αρχές Απρίλη. Επίσης, στον προγραμματισμό βρίσκεται και οργανώνεται παρέμβαση του σωματείου στον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου για την άδεια που χορήγησε για λειτουργία λιμανιού και στην οποία αναφέρει ότι στην επιχείρηση απασχολούνται 420 εργαζόμενοι 365 ημέρες το χρόνο.

Ταυτόχρονα, το σωματείο αναμένει και τη διενέργεια της κυβερνητικής σύσκεψης και της διακομματικής που τους είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εργασίας ότι θα γίνονταν ώστε να καλεστούν την Πέμπτη και να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα.

Δυναμώνει η αλληλεγγύη


Ενα φορτηγό πατάτες παρέδωσε προχτές το βράδυ το ΠΑΜΕ στους απεργούς χαλυβουργούς, συνεχίζοντας στην πράξη την αλληλεγγύη.

Συναυλία ταξικής αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης στους απεργούς χαλυβουργούς οργανώνει, σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ.

Οι συναγωνιστές Δημήτρης και Αλέκα Γρηγορίου από τα Τρίκαλα προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική στήριξη των απεργών χαλυβουργών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη στο μέταλλο (2012-04-21 00:00:00.0)
Σταθερά στο πόστο τους οι απεργοί (2012-03-27 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο συντονισμένος αγώνας όλων των μεταλλεργατών (2012-03-13 00:00:00.0)
Ξεδιάντροπη στήριξη της κυβέρνησης στον Μάνεση (2012-03-07 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση αύριο στην ΑΘήνα (2012-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ