Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΘΕΜΕΛΗΣ ΑΕ»
Ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία

Την ποινικοποίηση του απεργιακού αγώνα απέναντι στις απολύσεις ανασύρει από την αντεργατική της φαρέτρα η εργοδοσία της εταιρείας «ΘΕΜΕΛΗΣ ΑΕ» που έχει πάρει εργολαβία από τη ΔΕΗ τη συντήρηση, επισκευή και κατασκευή στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, και όχι μόνο.

Η εργοδοσία, στριμωγμένη από τον ενωμένο και αποφασιστικό αγώνα των εργατών στα Γιάννενα που βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από την περασμένη Παρασκευή απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις 4 συναδέλφων τους, ζητά τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να χτυπήσει το δίκαιο αγώνα. Αξιώνει να κηρυχθεί παράνομος και καταχρηστικός ο απεργιακός αγώνας επικαλούμενη «παραβίαση των προθεσμιών ειδοποίησης», «κίνδυνο του κοινού», αλλά και «το παράνομο του αιτήματος»!!! Στρέφεται με αγωγή της κατά του Σωματείου Οικοδόμων που πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης των εργατών ζητώντας τη χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, το ίδιο πόσο και την κράτηση 6 μηνών στον καθένα, του προέδρου και γραμματέα του ταξικού σωματείου.

Οι εργαζόμενοι στις άθλιες τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας υψώνουν ασπίδα προστασίας στο σωματείο τους και στο δίκιο του αγώνα τους. Στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν την κλιμάκωση της πάλης. Χτες διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, βγάζοντας τον αγώνα έξω από το εργοτάξιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στην Περιφέρεια Ηπείρου ήταν κλειστή για τους απεργούς εργάτες, όταν πήγαν για να πάρει θέση. Οταν τελικά μετά από τη δυναμική παρέμβαση του ταξικού σωματείου οι πόρτες άνοιξαν και οι εργάτες μπήκαν στο κτίριο η περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) στάθηκε πρωταρχικά στα χρόνια δουλειάς των απολυμένων και την αποζημίωση που αντιστοιχεί, ζητώντας, για τυπικούς λόγους, στη συνέχεια τα αιτήματά τους...

Τον αγώνα τους συνεχίζουν και οι εργάτες του οδικού άξονα Αμβρακίας - Ακτίου διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 6 μηνών. Χτες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να υπονομεύσει τον αγώνα με τους μπιστικούς της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ