Πέμπτη 29 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Από κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων
Από κινητοποίηση για την προστασία των ανέργων
ΑΙΓΑΛΕΩ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ προχώρησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω, διαμαρτυρόμενοι για το τσεκούρι στα επιδόματα των ανέργων, που εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους. Τα μέλη της επιτροπής συνάντησαν τη διευθύντρια του υποκαταστήματος. Επίσης συζήτησαν με τον κόσμο που εκείνη την ώρα βρέθηκε στον ΟΑΕΔ για την ανάγκη που υπάρχει σήμερα να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι γυναίκας συνταξιούχου πέτυχαν χτες οι φορείς του 2ου διαμερίσματος και μέλη της Επιτροπής Ανέργων της περιοχής μετά από παρέμβαση στη ΔΕΗ Παγκρατίου. Η γυναίκα καθυστέρησε να πληρώσει το ρεύμα επειδή δεν είχε να καταβάλει άμεσα το ποσό του λογαριασμού, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή. Τα μέλη της επιτροπής κάλεσαν το λαό της περιοχής να οργανωθεί και συλλογικά να δηλώσει άρνηση πληρωμής στα χαράτσια και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που παίρνει σε βάρος του.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την αγωνία τους για την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών εξέφρασαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ν. Ιωνίας, σε επίσκεψή τους χτες στο Διαπολιτισμικό Σχολείο της Αλσούπολης. Τα μέλη της Επιτροπής συνάντησαν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που μίλησαν για τη συζήτηση (που έχει μείνει ανοιχτή στο υπουργείο Παιδείας) σχετικά με το μέλλον των διαπολιτισμικών σχολείων, ενώ συζητώντας για την οικονομική κατάσταση των οικογενειών και των παιδιών τόνισαν ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις υποσιτισμού των παιδιών. Τα μέλη της Επιτροπής κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους για την εκπαίδευση που δικαιούνται τα μεταναστόπουλα, καθώς το θέμα αυτό σχετίζεται με το επίπεδο ζωής των μεταναστών που είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και μάλιστα της πιο εκμεταλλευόμενης.

Νέες Κινητοποιήσεις

ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Σήμερα, στις 8.30 π.μ., συγκέντρωση στη ΔΕΗ Παγκρατίου διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Βύρωνα και Καισαριανής.

ΜΠΡΑΧΑΜΙ: Στις 9 π.μ., συγκέντρωση στη ΔΕΗ διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Στις 9 π.μ., συγκέντρωση στη ΔΕΗ διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Μελισσίων.

ΛΑΡΙΣΑ: Στις 9 π.μ., κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ (οδός Καρδίτσης) πραγματοποιεί η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ