Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντεργατικά αντανακλαστικά ... αξιοζήλευτα

Γρηγοριάδης Κώστας

Σαν έτοιμη από καιρό, για άλλη μια φορά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη δείχνει τα αντεργατικά της αντανακλαστικά. Με δήλωσή του το στέλεχος της ΔΗΣΥ Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην απεργία των ναυτεργατών την ερχόμενη βδομάδα, δήλωσε πως «δεν μπορούν συγκεκριμένες ομάδες να καπηλεύονται το δικαίωμα της απεργίας και να δημιουργούν ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά σε εκατοντάδες επιχειρηματίες». Το θράσος τους δεν έχει προηγούμενο. Αυτοί που δε χάνουν ευκαιρία να σφυροκοπούν κάθε εργασιακό δικαίωμα για να αυγαταίνουν τα κέρδη των καπιταλιστών, που πολεμούν κάθε απεργιακή κινητοποίηση και διεκδίκηση των εργαζομένων, εμφανίζονται τώρα ως ...προστάτες του δικαιώματος της απεργίας, το οποίο δεν έχουν... δικαίωμα να το καπηλεύονται «συγκεκριμένες ομάδες»!

Ταυτόχρονα, όμως, με ύπουλο τρόπο δηλώνει ότι οι απεργίες δημιουργούν ζημιές σε «εκατοντάδες επιχειρηματίες». Πάντως, αν το στέλεχος της ΔΗΣΥ αναφέρεται και συμπονεί τους «επιχειρηματίες» των νησιών, δηλαδή τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματοβιοτέχνες και μικρούς αγρότες, γιατί δε λέει κουβέντα για την πολιτική που τους συνθλίβει ευνοώντας με κάθε τρόπο το μεγάλο κεφάλαιο; Μάλλον μόνο για τους μεγαλοξενοδόχους και τους εφοπλιστές νοιάζεται.

Αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα είναι ότι η ΔΗΣΥ προσπαθεί να στρέψει τα πλατιά λαϊκά στρώματα ενάντια στους αγώνες των εργατών, χτυπώντας, στην ουσία, τη συμμαχία που μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσά τους ενάντια στον κοινό τους αντίπαλο, τα μονοπώλια. Αυτή τη συμμαχία φοβάται η ΔΗΣΥ, η οποία, ως γνήσια εκπρόσωπος της αστικής τάξης, γνωρίζει πως αυτή η συμμαχία μπορεί να παρασύρει στο διάβα της όλους αυτούς τους «καλοθελητές» που δήθεν νοιάζονται για τους μεν και χτυπάνε τους δε. Οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη σε αυτούς που δε χάνουν ευκαιρία να λιθοβολήσουν τους αγώνες τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ