Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ: «Από τη μανία, στην κατάθλιψη. Ενα πέρασμα από γραφεία, μαγαζιά και καφενεία, δυο σύντομες κουβέντες αρκούν για να αντιληφθείς ότι το ποικιλόχρωμο πλήθος, ο κόσμος μας, βαδίζει, δεν βαδίζει καν, στέκεται μες στο σκοτάδι, θρυμματισμένος, αποκαρδιωμένος, τυφλός, έμφοβος (...) ο διπολικός μας κόσμος, ο θρυμματισμένος, οδηγεί αναπόδραστα σε ιστορικά πρωτοφανή πολιτική ρευστότητα, τέτοια που έχει να καταγραφεί από το 1950, αμέσως μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου (...) Μια αδύναμη κυβέρνηση συνασπισμού και μια Βουλή με δυσκολίες νομοθέτησης είναι ένα από τα πιθανότερα μετεκλογικά σενάρια, εφόσον δεν παρεμβληθεί κάποιος απροσδιόριστος παράγοντας (...) που θα συσπειρώσει τους εκλογείς προς τα πρώην μεγάλα κόμματα. Τις δυσκολίες διακυβέρνησης θα επιτείνει ασφαλώς η ζοφερή πραγματικότητα της χώρας: η ύφεση, η ανεργία, η τήρηση των δυσβάστακτων, πλην ανειλημμένων, δανειακών υποχρεώσεων, η επιβολή νέων μέτρων λιτότητας επί της ακίνητης αγοράς και της εξουθενωμένης κοινωνίας» (από άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ... «Πρόσθετα φορολογικά μέτρα υποκρύπτει η δανειακή σύμβαση ανεβάζοντας στα 14,5 δισ. ευρώ το συνολικό ποσό των μέτρων (...) η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει με το Μεσοπρόθεσμο που θα καταρτιστεί από την κυβέρνηση τον Ιούνιο» (το θέμα στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ! «Οι Ιρλανδοί είπαν "όχι" στο χαράτσι ακινήτων. Ενας στους δύο δεν πλήρωσε (...) την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία που καλεί τους Ιρλανδούς να μποϊκοτάρουν το νόμο στην οποία συμμετέχουν και εννέα βουλευτές» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΑΝΙΚΟΣ: «ούτε το ΚΚΕ (...) ούτε η Αλέκα Παπαρήγα (...) έχουν πληρώσει το χαράτσι των ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ (...) το θέμα είναι τι κάνει η ΔΕΗ (...) δεν κάνει τίποτα (...) ισχύει ο νόμος; (...) αυτό είναι ένα γενικότερο στοίχημα για την Πολιτεία» (ο Α. Λακόπουλος στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ