Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Αύριο η συγκέντρωση ενάντια στη ληστεία των αποθεματικών

Στην Τράπεζα της Ελλάδας στις 8 το πρωί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τράπεζα της Ελλάδας (Πανεπιστημίου 21), διοργανώνει αύριο Πέμπτη 5 Απρίλη, στις 8 π.μ. το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ενάντια στη ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων και ΤΕΙ και άλλων οργανισμών που στηρίζονταν από τις εισφορές των ίδιων των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της, ενόψει της κινητοποίησης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

«Το "κούρεμα" του χρέους είναι μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για το λαό. Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Ειδικότερα τονίζει: «Τα ελλείμματα και τα χρέη που θα δημιουργηθούν στα Ταμεία, στη δημόσια Παιδεία, στα δημόσια Νοσοκομεία θα είναι τεράστια» αφού όπως εξηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία έχασαν περίπου 12 δισ. ευρώ, 70 εκατομμύρια τα νοσοκομεία, 80 εκατ. ευρώ τα πανεπιστήμια, 208 εκατ. ευρώ ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας. Και επισημαίνει ότι είναι βέβαια πως υπό το βάρος της οικονομικής αιμορραγίας, θα προχωρήσουν σε νέες γενικευμένες περικοπές. Είναι, όμως, επίσης βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι τα ελλείμματα που δημιουργήθηκαν με ευθύνη κράτους - κεφαλαίου, για να υλοποιήσουν τα εφιαλτικά τους σχέδια.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους να αγωνιστούν απαιτώντας και διεκδικώντας:

  • Κάλυψη όλων τα απωλειών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Καμιά περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και παροχές.
  • Ανάκληση όλων των μειώσεων των συντάξεων και των παροχών».

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Αθήνας καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην παρέμβαση του ΠΑΜΕ αλλά και την πάλη ενάντια στο πετσόκομμα των συντάξεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ