Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Αντιδραστικές κραυγές για να φοβίσει το λαό

Παριστάνοντας τον αθώο για το «μακελειό» σε βάρος των εργασιακών λαϊκών δικαιωμάτων, αν και συνένοχος, ο ΛΑ.Ο.Σ. καταφεύγει προεκλογικά στον λαϊκισμό και ενοχοποιεί με τρόπο που προκαλεί ανατριχίλα τους μετανάστες. Μιλώντας στη Χαλκίδα, ο Γ. Καρατζαφέρης άφησε ορθάνοιχτο να συγκυβερνήσει ξανά με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, λέγοντας: «είναι γεγονός, ότι χωρίς εμάς δεν μπορεί να κάνει βήμα όποιος θέλει να κυβερνήσει».

Στοχοποιώντας τους μετανάστες, σε ένα ρατσιστικό παροξυσμό, απείλησε να ξανανοίξει τα ξερονήσια: «Δεσμεύομαι: Τη Δευτέρα των εκλογών ανοίγουν οι πόρτες! Εξω από την Ελλάδα οι λαθρομετανάστες, με κάθε τρόπο. Χθες, διέρρηξαν το σπίτι του γιου μου. Μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής: "Εδώ μένουν 6.000 Πακιστανοί". Του απάντησα: "Σε ένα μήνα δεν θα υπάρχει κανένας". Τώρα όλοι, λένε αυτά που έλεγα πριν 10 χρόνια. Εχουμε γεμίσει με αρρώστιες που τις είχαμε νικήσει. Μόνο οι άρρωστοι από AIDS έχουν αυξηθεί κατά 1.000%. Τι θα τους κάνω: Οποιος θέλει να έρχεται θα πηγαίνει σε νησί όπου θα προσφέρει εργασία για ένα πιάτο φαΐ»!

Το κόμμα που συνυπέγραψε τη σφαγή των εργαζομένων και κάθε δικαιώματός τους, μεταξύ αυτών και της πρόσβασης σε σύγχρονες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, υποκριτικά εμφανίζεται να αγωνιά για τη δημόσια υγεία και να υποδεικνύει τους μετανάστες σαν φορείς μολυσματικών ασθενειών. Το κόμμα που έδωσε πολιτική στέγη σε ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος, καταδικάζει συλλήβδην τους μετανάστες σαν εγκληματίες, για να ενεργοποιήσει ρατσιστικά αντανακλαστικά σε βάρος τους.

Ο ίδιος πρότεινε ακόμα «πενταετές μορατόριουμ» στην αποπληρωμή του χρέους, διαχωρισμό του «πραγματικού» απ' το «επαχθές», επιτόκιο όσο της ΕΚΤ, προτάσεις που αναμασά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πόσο στενά είναι τα όρια ανάμεσα στους επίδοξους διαχειριστές της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ