Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψηφοθηρεί με κοροϊδία και απειλές

Καλλιεργεί αυταπάτες για «ηπιότερα» τάχα μέτρα, διεκδικώντας το πάνω χέρι σε μετεκλογική συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ

Τη μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ξορκίζει δημαγωγικά η ΝΔ, για να κρύψει ότι την επομένη της κάλπης, μαζί θα κλιμακώσουν την επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό.

Πέρα από τους φαιδρούς ισχυρισμούς ότι τη συγκυβέρνηση την επιδιώκουν «τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα», αλλά και κάποιοι «εντός και εκτός Ελλάδας που θέλουν αδύναμη και ελεγχόμενη την αυριανή κυβέρνηση», ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στο Αιγάλεω, ισχυρίστηκε ότι «μαζί με το ΠΑΣΟΚ» δεν μπορεί τάχα «να μειώσει το κράτος (...) να διώχνει έναν υπουργό που δεν κάνει (...), να κινείται με την ταχύτητα που χρειάζεται (...), να διαπραγματευτεί αποφασιστικά έξω από την Ελλάδα», επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία επί της εφαρμοζόμενης πολιτικής και των βάρβαρων μέτρων που έχουν προσυμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και τρόικας για τον Ιούνη.

Ενισχυτική της εκτίμησης ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι προσυμφωνημένη είναι η δήλωση που έκανε χτες το βράδυ στη συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ, λέγοντας ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στη Βουλή», ομολογώντας στην πραγματικότητα ότι ο πραγματικός στόχος είναι να έχει η ΝΔ το πάνω χέρι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Με δεδομένη τη δέσμευση της ηγεσίας της ΝΔ για απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων του Ιούνη, ο Αντ. Σαμαράς επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων και να υφαρπάσει την ψήφο τους. «Μας ρωτάνε για τα μέτρα του Ιουνίου. Πού θα βρεθούν, λέει, τα 11 δισεκατομμύρια περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια. Η απάντηση είναι απλή. Με ισοδύναμα μέτρα και κυρίως από περικοπή σπατάλης», ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα το λαό, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει με το μνημόνιο σε νέες μειώσεις μισθών.

Το ίδιο προκλητική ήταν και η επαίσχυντη υπόσχεσή του για αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων. «Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα! Μπορούμε; Ασφαλώς και μπορούμε!», δήλωσε, ενώ το κόμμα του προαναγγέλλει ότι θα πρωταγωνιστήσει στην αντιασφαλιστική επίθεση που έρχεται και η οποία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέα καθίζηση συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αλλωστε, οι συντάξεις, όπως και τα κοινωνικά επιδόματα, είναι που προβλέπεται να πληγούν θανατηφόρα από τα μέτρα του Ιούνη.

Πάντως, όταν ρωτήθηκε στη χτεσινοβραδινή συνέντευξη αν με τα ισοδύναμα μέτρα συμφωνεί η τρόικα απάντησε «ρωτήστε την τρόικα» (!), δίνοντας το μέγεθος του εμπαιγμού. Ο ίδιος διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι πυλώνας της ανάπτυξης που ευαγγελίζεται είναι και η πλήρης απαλλαγή των επιχειρήσεων από φόρους και εργοδοτικές εισφορές, καθώς ο Αντ. Σαμαράς ζητά εκ νέου τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων στο 15% για αρχή, ισχυριζόμενος ξετσίπωτα ότι αυτό το μέτρο «θα φέρει νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ