Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΦΩΚΑΣ»: Με νέα στάση εργασίας σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι απαντούν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα «Φωκάς» στην Αθήνα, ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλλει τη μείωση μισθών και των ωρών εργασίας. Στο μεταξύ, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για να υπερασπιστεί την αντεργατική επίθεση που εξαπέλυσε η επιχείρηση FOKAS.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε τέσσερις απολύσεις εργαζόμενων προχώρησε χτες η εργοδοσία των ξενοδοχείων «Ιμπέριαλ» και «Κινγκ Τζορτζ» του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, λίγες μέρες μετά τη στάση εργασίας που είχε πραγματοποιηθεί με απόφαση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής για απλήρωτους μισθούς και απολύσεις.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: Παρέμβαση στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας στα γραφεία της για τα ζητήματα της θεώρησης των βιβλιαρίων για τους άνεργους οικοδόμους και της πρόσβασής τους στη φαρμακευτική αγωγή. Ηταν η τρίτη μέσα σε δέκα μέρες κινητοποίηση για το συγκεκριμένο θέμα.

«3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ»: Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η εργοδοσία - που έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες - είχε αναλάβει την έκδοση 35 σχολικών βιβλίων για λογαριασμό του ΟΕΔΒ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ολοκληρωθεί (22). Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου να καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα της έκδοσης των βιβλίων (περίπου 600.000 ευρώ) στους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Μαζική και δυναμική παράσταση στο Δημαρχείο Βόλου πραγματοποίησαν, χτες, εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων της Μαγνησίας και των εργολαβικών συνεργείων, απαιτώντας από τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την ποινή που έχει επιβληθεί στην Δέσποινα Κορτέση, ταμία και πρώην πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Μαγνησίας, καθώς και να δεσμευτεί για την υπογραφή της σύμβασης για τη νέα σχολική χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ