Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Γ' ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
Νέα επίσχεση εργασίας στο Θριάσιο

Σε επίσχεση εργασίας, λόγω καθυστέρησης στην καταβολή του μισθού, προχώρησαν από την περασμένη Δευτέρα, για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι της Γ' Εφορείας Αρχαιοτήτων, οι οποίοι δουλεύουν στο έργο της αποχέτευσης στο Θριάσιο.

Απλήρωτοι είναι για το Μάρτη συνολικά 18 εργαζόμενοι (11 εργατοτεχνίτες και οι υπόλοιποι αρχαιολόγοι) αλλά στην επίσχεση συμμετέχουν, προς το παρόν, μόνον οι εργατοτεχνίτες. Οι εργαζόμενοι, στο συγκεκριμένο έργο, αντιμετωπίζουν συνεχώς προβλήματα καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών. Χαρακτηριστικά, τον περασμένο Σεπτέμβρη προχώρησαν πάλι σε επίσχεση εργασίας, καταγγέλλοντας, παράλληλα, ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, καταπατήσεις Συλλογικών Συμβάσεων κ.ά. Τώρα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η Γ' ΕΠΚΑ «ψάχνει» τη «νομιμότητα» ή μη της κινητοποίησής τους, ώστε να μην πληρωθούν οι μέρες της επίσχεσης! Επιπλέον, στο συγκεκριμένο έργο έχουν απομείνει μόνον οι παραπάνω εργαζόμενοι, λόγω απολύσεων και διενεργούνται εργασίες μόνο για την πρώτη φάση του.

Η απληρωσιά είναι πλέον διαχρονικό «καθεστώς» στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως και η υποστελέχωση, που αφήνει κλειστά ή σε υπολειτουργία πολλά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ το αρχαιολογικό έργο περιορίστηκε μόνο στο κομμάτι που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ