Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ»
Λόγος και εικόνα σε μικρές διαστάσεις

Ενα μηνιαίο ημερολόγιο ζωής και τέχνης συνθέτουν τα 30 έργα που εκθέτει η εικαστικός Ελένη Πολυχρονάτου στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ «ΔΙΑΒΑΣΗ» (οδός Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής) από τις 25 Απρίλη ως 8 Μάη (Δευτέρα - Πέμπτη - Παρασκευή, 6.30 μ.μ. - 9 μ.μ.). Εργα από χαρτί και χρωματιστά μελάνια παρουσιάζουν κείμενα και ζωγραφιές, όπου συνυπάρχουν αρμονικά ο λόγος και η εικόνα και όπου λέξεις, σχέδια, σύμβολα και χρώματα χρησιμοποιούνται ως δομικά στοιχεία και εικαστικά εργαλεία. Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ημερολόγια - Λόγος και Εικόνα σε Μικρές Διαστάσεις» θα γίνουν την Τετάρτη 25 Απρίλη στις 8 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παράλληλα την ημέρα των εγκαινίων θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Εργα Τέχνης μεγάλων διαστάσεων σε σχέση με το περιβάλλον μας - φυσικό και αστικό». Υπενθυμίζεται ότι γύρω στο 1965 το σημαντικό ρεύμα της ζωγραφικής μεγάλων επιφανειών από το Μεξικό επεκτάθηκε σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, για να περάσει κατόπιν στην Ευρώπη και να αποτελέσει την αφετηρία ανάπτυξης της τοιχογραφίας που θα γίνει γνωστή ως «η Τέχνη των δρόμων». Ο θεσμός του μουσείου έδωσε τη θέση του σε κοινωνικούς θεσμούς ως ανταπόκριση στο δημοκρατικό αίτημα ο θεατής στην καθημερινή του ζωή να έρχεται σε επαφή με το καλλιτεχνικό έργο.

Σχετικά με το πρόγραμμα απεξάρτησης «ΔΙΑΒΑΣΗ» ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, απευθύνεται σε ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές και περιστασιακούς καθώς και στις οικογένειές τους. Λειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1990, στην πλατεία Αμερικής. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ