Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Αποπομπή υψηλόβαθμου στελέχους

ΠΕΚΙΝΟ.--

Απόφαση να αποπεμφθεί ο Μπο Σιλάι, από την Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, πήρε την Τρίτη η ΚΕ του ΚΚ Κίνας, ενώ διεξάγεται έρευνα καθώς θεωρείται ύποπτος για σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις. Ο Μπο Σιλάι ήταν ο πρώην επικεφαλής του ΚΚ Κίνας, σε μία εκ των πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά πόλεων της Τσονγκτσίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα.

Η σύζυγος του Μπο Σιλάι, Γκου Καλάι, φέρεται ως ύποπτη για τη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, ο οποίος ήταν «στενός φίλος» της οικογένειας. Η Γκου Καλάι συνελήφθη, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την ικανοποίησή του για την έρευνα της Κίνας όσον αφορά το θάνατο του επιχειρηματία και πρόθεση να συνεργαστεί σε ό,τι χρειαστεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η κινεζική αστυνομία διεξάγει έρευνα όσον αφορά τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΚΚ Κίνας.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η επίσκεψη υφιστάμενου του Σιλάι, Βάνγκ Λιτζούν, αστυνομικού διευθυντή της πόλης, για μια μέρα στο αμερικανικό προξενείο. Πάντως η όλη υπόθεση δείχνει ότι υπάρχει διαπάλη σε ηγετικά κλιμάκια, ωστόσο φαίνεται να γίνεται από τη σκοπιά της καλύτερης διαχείρισης της σημερινής εξελισσόμενης καπιταλιστικής πραγματικότητας και όχι της αλλαγής αυτής της πορείας, που έτσι και αλλιώς έχει βαριές συνέπειες για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ