Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Πανικός από διπλό ισχυρό σεισμό

Πανικόβλητοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους μετά τη διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση
Πανικόβλητοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους μετά τη διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση
ΤΖΑΚΑΡΤΑ.--

Μνήμες από το σεισμό και το φονικό τσουνάμι του 2004, που είχε προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ξύπνησε χτες το πρωί σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της ινδονησιακής επαρχίας Ατσεχ ο διπλός σεισμός 8,6 και 8,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε 430 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπάντα Ατσεχ επί της νήσου Σουμάτρα με εστιακό βάθος 23 χιλιομέτρων.

Ο διπλός σεισμός, που έγινε αισθητός σε Σιγκαπούρη, Ταϋλάνδη, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Μπανγκλαντές και Ινδία, δεν προκάλεσε άμεσα θύματα ή ζημιές πέρα από μικροτραυματισμούς, πανικό και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεπικοινωνίες. Οι ισχυρότατες σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν άμεσα προειδοποίηση για τσουνάμι όχι μόνον σε Ινδονησία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες ανοιχτά του Ινδικού Ωκεανού, εντούτοις η προειδοποίηση ακυρώθηκε αργότερα το απόγευμα...

  • Η ινδονησιακή αεροπορική εταιρεία «Γκαρούντα» επρόκειτο χτες να υπογράψει συμφωνία για την αγορά 11 επιβατικών αεροσκαφών τύπου Airbus Α330 (αξίας περίπου 2,5 δισ. δολαρίων) στη διάρκεια της επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Ο Κάμερον είχε νωρίτερα εκφράσει επιθυμία να πουλήσει και....«ορισμένο από τον καλύτερο αμυντικό εξοπλισμό στον κόσμο» στην Ινδονησία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ