Παρασκευή 13 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γολγοθάς για τα λαϊκά νοικοκυριά

Σε καθεστώς αβάσταχτης ακρίβειας, με την αντιλαϊκή λαίλαπα σε πλήρη εξέλιξη, με μισθούς τσακισμένους, τη φτώχεια και την ανεργία να καλπάζουν και τα χρέη να πνίγουν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, τα λαϊκά στρώματα καλούνται να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των ημερών.

Μπροστά στην αγριότητα και την ολομέτωπη επίθεση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου έχει ενεργοποιήσει τη μηχανή της προπαγάνδας και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Με ...στατιστικούς υπολογισμούς και άλλες αλχημείες, επιχειρεί να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι οι εργαζόμενοι, ως καταναλωτές, είναι συνυπεύθυνοι, από κοινού με την κυβέρνηση, τους κυβερνητικούς μηχανισμούς και μαζί με τους επιχειρηματίες, για τη διαμόρφωση των τιμών! Κινούμενοι στα όρια της χυδαιότητας, υποστηρίζουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τάχα τη δυνατότητα να ...ρίξουν τις τιμές! «Ο,τι και να κάνει το υπουργείο αν ο καταναλωτής δεν γίνει μέρος του παιχνιδιού που λέγεται ανταγωνισμός, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα», προκαλούσε προχτές ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, καλώντας τους εργαζόμενους να... «αποδοκιμάζουν» τους «ακριβούς» εμπόρους και να «επιβραβεύουν» τους «φθηνούς»!

Τις προάλλες η κυβέρνηση, που έχει τις προσβάσεις της στα επιτελεία των μεγαλεμπόρων που καθορίζουν τις τιμές, πανηγύριζε ότι τις μέρες του Πάσχα, οι τιμές των αμνοεριφίων θα «πέσουν» κάτω από τα 10 ευρώ. Χτες κινούνταν στα 9 - 11 ευρώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία και στα 7 - 9 ευρώ στη Βαρβάκειο αγορά, ενώ μπορούσε να βρει κάποιος μεγάλα αρνιά με 6 ευρώ το κιλό. Το γεγονός, βέβαια, ότι για τα λεηλατημένα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών κι αυτές οι τιμές παραμένουν απλησίαστες, για τους κυβερνώντες είναι ... άλλο θέμα.

Eνδεικτική της δραματικής κατάστασης είναι η εκτίμηση της ΕΣΕΕ για πτώση του τζίρου και του όγκου πωλήσεων τη φετινή περίοδο κατά 15% σε σύγκριση με πέρσι. Ειδικότερα, εκτιμάει ότι η πτώση του τζίρου στα σούπερ μάρκετ θα κυμανθεί γύρω στο 4% - 7%, στα μικρότερα καταστήματα τροφίμων 9% - 12% , στα καταστήματα καλλυντικών 11% - 13% , στα καταστήματα ένδυσης - υπόδησης 18% - 21% και στα εποχιακά και δώρα στο 12% - 13% .

Ο κατήφορος που έχουν χαράξει για το λαό οι καπιταλιστές, τα κόμματα της συγκυβέρνησης και οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, δεν θα έχει πάτο, αν ο λαός δεν πάρει την υπόθεση της ζωής του στα δικά του χέρια. Οι εργαζόμενοι, οι ΕΒΕ, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι στις επερχόμενες εκλογές οφείλουν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα κόμματα των μονοπωλίων και με την ψήφο τους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, να αντιπαλέψουν και να εμποδίσουν τα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων.


Μ.Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαρκής μείωση του τζίρου και ενίσχυση των τάσεων συγκέντρωσης (2017-01-14 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η υψηλή κερδοφορία (2011-10-15 00:00:00.0)
Στο -10% η κίνηση στην αγορά (2011-02-02 00:00:00.0)
Ο τζίρος πέφτει, αλλά να συνεχιστεί η ίδια πολιτική! (1998-10-06 00:00:00.0)
Περιορισμένες ελπίδες στην αγορά (1997-01-08 00:00:00.0)
Η λαϊκή κατανάλωση... έπιασε "πάτο" (1996-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ