Σάββατο 21 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ»
Αμεση απάντηση στις νέες απολύσεις

Με άμεση κινητοποίηση, το ταξικό κίνημα, απάντησε χτες στη νέα απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα της αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στα Γιαννιτσά Πέλλας.

Το ΠΑΜΕ μαζί με εργαζόμενους της επιχείρησης από άλλα καταστήματα, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόλυσης εργαζόμενης, πραγματοποίησε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κατάστημα και απαίτησε την άμεση επαναπρόσληψη και των τριών εργαζομένων που απέλυσε το τελευταίο διάστημα η εργοδοσία. Με ανακοινώσεις που μοίραζαν ενημέρωναν τους πελάτες και το λαό των Γιαννιτσών για την πλεκτάνη που έστησε η επιχείρηση ενάντια στις 3 εργαζόμενες, που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει την υπογραφή τροποποιημένης σύμβασης με μείωση του μισθού τους κατά 40%.

«Οι απειλές, η τρομοκρατία, o χαφιεδισμός, η παρακολούθηση δεν έπιασαν τόπο, γι' αυτό προτίμησε να αξιοποιήσει την προσπάθεια της προβοκάτσιας. Επιχειρεί να κάμψει το ηθικό και την αντίσταση των εργαζομένων απολύοντας πρωτοπόρους, όσους δε σκύβουν το κεφάλι, κατηγορώντας τους για κλέφτες, στήνοντας μια ολόκληρη πλεκτάνη», σημειώνεται στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Πέλλας.

Στο πλευρό των εργαζομένων στέκεται και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας που εξέδωσε ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ